Visszavonulhat a kanyaró Kárpátalján

Kárpátalján az elmúlt héten 141 kanyarós megbetegedést jelentettek. Ez az előző heti adatnál 11 százalékkal jelent kevesebbet. Viktorija Timcsikre, az Egészségügyi Minisztérium Kárpátaljai Laboratóriumi Központja járványfelügyeleti osztályának vezetőjének közlése szerint 111 gyerek és 30 felnőtt betegedett meg. A szakember azt is elmondta, hogy a megbetegedések száma jellemzően a 10–17 évesek körében csökkent.

A megbetegedettek 72 százalékát korábban egyáltalán nem oltották be kanyaró ellen, és mindössze 19 százalékuk kapott meg egyetlen oltást. A kórházi kezelésben részesültek aránya változatlan maradt a vizsgált időszakban, 76 százalékot tett ki.

2018 eleje óta összesen 1279 megbetegedésről lehet tudni Kárpátalján. Közülük 1007 volt 17 évesnél fiatalabb, ez az esetek 78,7 százalékát jelenti.

http://mno.hu/

Az elmúlt héten 6192-en keresték fel a megye egészségügyi intézményeit akut légúti fertőzésre panaszkodva. Az előző héthez képest 3 százalékkal nőtt az esetszám. A megbetegedések száma 16 százalékkal haladta meg a járványszintet. A betegséget járványként tartják számon a Huszti, a Munkácsi, a Técsői és a Nagyszőlősi járásokban.

Az orvoshoz fordulók közül 3979 (64 százalék) volt a 17 éven aluli. A héten 203-an (3,3 százalék) szorultak kórházi ellátásra a légúti fertőzéssel küszködők. A laboratóriumi vizsgálatok kizárták az influenzát – írja a Kárpátaljalap.hu.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »