Visszavonta a fagyállós borosgazda enyhébb büntetésére vonatkozó kérelmét az ügyészség

Visszavonta a fagyállós borosgazda enyhébb büntetésére vonatkozó kérelmét az ügyészség

Mégsem kér enyhébb büntetést a fagyállós borosgazdára a vádat képviselő ügyészség.

Fotó: Czerkl Gábor

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerint nem túl szigorú, hanem túlságosan enyhe büntetés a borát fagyállóval megmérgező vácszentlászlói gazdára kiszabott hét év börtön. A lap úgy tudja, a hatóság ezzel indokolta, hogy visszavonta az ügyészek korábbi, a vádlott büntetésének enyhítését kérő fellebbezését.

Itthon nagyon ritka, hogy a vádat képviselő ügyészek kérjenek enyhítést egy büntetőügyben, de itt most mégis ez történt. A vádlott érdekében tavaly novemberben nyújtott be fellebbezést a Pest Megyei Főügyészség. Gyugyi Csilla, a főügyészség szóvivője akkor az Origónak azt mondta, a férfit eredetileg életveszélyt okozó testi sértéssel vádolták, amit a tárgyaláson halált okozó testi sértésre módosítottak.

A törvényszék ennek ellenére a férfit több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek, és első fokon hét év börtönre ítélte.

Az ügyészség szerint viszont a gazda még “eshetőlegesen” sem akart embert ölni. Ezért történt az, hogy a vádlott érdekében nyújtottak be fellebbezést. Azt szeretnék, ha a bíróság megváltoztatná a bűncselekmény minősítését.

A fellebbviteli ügyészség most viszont arra hivatkozva vonta vissza a fellebbezést, hogy kétszeresen minősített emberölés kísérletéért a hét évnél jóval szigorúbb büntetést kellett volna kiszabnia a bíróságnak.

Ha az elsőfokú per végén az ügyész nem kért súlyosabb büntetést, később már nem teheti ezt meg. Így a következő, másodfokú tárgyalás tétje, hogy marad-e a borosgazdára első fokon kiszabott hét év, vagy a bíróság enyhít az ítéleten.

A vád szerint V. Pál 2013. októberében észrevette, hogy megisszák a borát, ezért akarta megbüntetni a tolvajt. Öt liter fagyállót vásárolt, amiből pár litert a meggyboros hordóba öntött. A borból újra lopó Sz. László pár nap múlva veseelégtelenségben meghalt.

Forrás: borsonline.hu

The post Visszavonta a fagyállós borosgazda enyhébb büntetésére vonatkozó kérelmét az ügyészség appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »