Visszavonta a Bahart a balatoni vitorláskikötők kiszervezését

Visszavonta a Bahart a balatoni vitorláskikötők kiszervezését

Közös erővel értük el a balatoni kikötők üzemeltetésének újragondolását

– mondta az MTI-nek Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő, miután a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) igazgatósága kezdeményezte a 11 egységből álló vitorláskikötő-lánc üzemeltetésére kiírt pályázat visszavonását.

Witzmann Mihály szerint ez neki és más kormánypárti politikusnak köszönhető.

Pedig korábban a Fidesz képviselője is támogatta az eredeti elképzelést, amely alapján a tőkeemeléssel 2019-ben többségi állami tulajdonba került Bahart, a „gazdaságosabb működtetés” érdekében 11 Balatoni kikötő 15 éves üzemeltetésére szóló pályázatot írt ki. Kiiktatva a helyi önkormányzatokat, a kikötőket kizárólag együtt adták volna bérbe 2021. április 1-től.

Ellentétben Witzmann Mihállyal, több polgármester és civil szervezet már a kezdetektől élesen bírálta a tervezetet. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere még perrel is fenyegetőzött, miután a város, – mint második legnagyobb részvényes – nem kapott választ az értékbecslésre vonatkozó adatigénylésére.

Nagyon is tudják, hogy elfogyott körülöttük a levegő. Vállalhatatlan lett az ügylet

– reagált közösségi oldalán Potocskáné Kőrösi Anita, aki szerint a Fidesz most sikerpropagandának állítja be a Bahart visszakozását.

A Jobbik országgyűlési képviselője Facebook oldalán felidézte, hogy egy éve döntött a kormány a kikötők bérbeadásáról a Balaton parti polgármesterek egyetértése nélkül. Az ügy kapcsán többször felszólalt a parlamentben és bizottsági ülésen Rogán Antalt is megkérdezte, hogy milyen szakvélemény, értékbecslés alapján írták ki a licitet a kikötőkre, de a miniszter szerinte semmit mondó kitérő választ adott.

Hírdetés

Potocskáné Körösi Anita Jobbik
Béli Balázs

Mára bebizonyosodott, hogy érdemes volt megbolygatni ezt az ügyet. Tavaly május óta folyamatosan bírálom a Bahart szétverését, közben távozik a vezérigazgató a nyereséges cég éléről, a tóparti települések nem értenek egyet a reorganizációs tervvel, Lengyel Róbert még közérdekű adatként sem kapta meg az értékbecslést, ma pedig visszakoznak. Egy csatát megnyertünk, mi, magyarok. Egyelőre maradnak a kikötők, de ismerjük őket, a Fidesznek és oligarcháinak minden kell. A Balatonunk is

– zárta bejegyzését Potocskáné Kőrösi Anita.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »