Visszavágtak a lengyelek

Visszavágtak a lengyelek

A szurkolók lelkesedése határtalan maradt a sportág és a nemzeti csapat iránt. Éppen ezért az Érd Arénában állóhelyet is alig lehetett találni a magyar–lengyel Eb-selejtezőn, lélekemelő hangulatban léphetett pályára a három kapitány együttese. Mármint a magyarokat vezető Ambros Martíné és Elek Gáboré, illetve a lengyeleket irányító Kim Rasmussené.

Ehhez persze nem ártott az sem, hogy a magyarok kapitányai érdieket is tegyenek a keretbe, Kisfaludy Anett már az első félidőben is szerepet kapott, be is talált.

Az első, koszalini csatához hasonlóan Zácsik Szandra, Szucsánszki Zita és Triscsuk Krisztina lőtte a gólok javát a szünet előtt, Zácsik akcióból, Triscsuk a heteseknél jeleskedett, Szucsánszki irányítóként is. Kellettek Kiss Éva védései is, éppúgy, mint Lengyelországban, így a félidő hajrájában, a végig szoros meccsen már három góllal is vezetett női válogatottunk. Csakhogy néhány perc múlva, a félidőre már 17-16-os lengyel előnyt mutatott az eredményjelző.

A mieink a világbajnokságért és Rióért, a vendégek a szintén telt házas kinti meccsért akartak visszavágni, és ez nagyon érződött a felfokozott hangulatban, még a nagyon szurkoló lengyel újságírókollégákon is.

Bíró Blanka mindjárt egy hetesvédéssel mutatkozott be fordulás után. Gyorsan visszavette a vezetést a csapatunk, Szucsánszki Zita pedig másodjára betalált a pálya másik végéből az üres kapuba, miután a vendégek emberhátrányban lehozták a háló őrét.

Elek Gábor és Ambros Martín vidáman összepacsizott, Rasmussen viszont legszívesebben ezért is reklamált volna, annyit színészkedett.

A húszfős lengyel tábor nem csitult, a magyar szakvezetők viszont közben ügyesen fenntartották a vidámságot, a jókedvet, és ezzel persze a játékkedvet is a magyaroknál. Talán lehetne általánosítani ezt a szemléletet itthon az egész sportágban, sőt az egész magyar sportban.

Négy gólra nőtt az előny, aztán megint hamar elfogyott, és a hajrában kettővel a vendégek vezettek. Végül 26-25-re a meccset is megnyerték. Várhatóan így is kijut majd mindkét csapat az Eb-re.

Kim Rasmussen, a lengyelek dán szövetségi kapitánya a Magyar Nemzetnek elmondta: „A kinti első meccsre nehezebb volt felkészülnünk, hiszen két új edző vette át a magyar csapatot, de aztán a koszalini mérkőzésből már lettek információink. Köszönet a magyaroknak, hogy ekkora meccset vívhattunk, elvarázsoltak a játékosaim most is, így kétkulcsembeberünk nélkül is győzni tudtunk.”

Elek Gábor, a magyarok szövetségi kapitánya az eredmények ellenére így nyilatkozott: „Nincs tragédia, így is kijutunk az Eb-re. Az első félidőben a védekezés, a másodikban a támadás volt egy kicsit gyengébb, és mindkét félidőben volt egy rossz periódusunk. A lengyel kapitány több éve dolgozhat együtt a csapatával, mi csak másfél hetet készültünk együtt, ezért még nagyon sok volt a hiba.”

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2016. 03. 14.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »