Visszatér a világ leggyorsabb mellúszója

Visszatér a világ leggyorsabb mellúszója

Az olimpia óta nem igazán találta magát, egy kisebb versenyen 100-on csak negyedik lett. De tervez Párizzsal Adam Peaty.

Indul decemberben a melbourne-i rövidpályás úszó-világbajnokságon Adam Peaty, a britek háromszoros olimpiai bajnoka.

Hírdetés

A 27 éves klasszis az elmúlt egy évben csak elvétve versenyzett, a tokiói olimpiát követően tavaly ősszel egy brit táncos reality műsorban vállalt szerepet, kihagyta a Nemzetközi Úszóliga (ISL) küzdelmeit, valamint az Abu-Dzabiban rendezett rövidpályás világbajnokságot, idén pedig lábsérülés miatt a budapesti nagymedencés világbajnokságon és a római Európa-bajnokságon sem indult. Utóbbi két verseny között a Nemzetközösségi játékokon részt vett, melyen 50 méter mellen aranyérmet nyert, de 100 méteren csak negyedik lett.

Az 50 és 100 méter mell világcsúcstartója, utóbbi számban a legutóbbi két olimpia aranyérmese, a swimswam magazinnak elmondta, a mostani szezon kiváló lehetőség számára az újrakezdéshez, hogy maga mögött hagyja sérülését. Hozzátette, ott lesz a rövidpályás világbajnokságon, ami jó alapot jelenthet majd a felkészülésben a 2024-es párizsi olimpiáig tartó úton.

A 25 méteres medencében sorra kerülő világbajnokságot december 13. és 18. között rendezik Ausztráliában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »