Visszatér a legenda: Gattuso ül a Milan kispadjára

Az AC Milan labdarúgóklub vezetői hétfőn menesztették Vincenzo Montellát a vezetőedzői posztról, és helyére Gennaro Gattusót nevezték ki.

Az edzőváltás mát hetek óta a levegőben lógott a piros-feketéknél, miután a nyáron 200 millió euróból megerősített csapat a bajnokságban bukdácsol, mindegyik rangadóján kikapott, s már most elveszítette szinte minden esélyét arra, hogy a dobogóért harcoljon.

Montella „utolsó dobása” a Torino elleni vasárnapi 0-0 volt, amely után az együttes a hetedik helyen áll, 18 ponttal elmaradva az éllovas Napolitól.

A fiatal tréner tavaly nyáron vette át a csapat irányítását, s a legutóbbi szezonban a hatodik helyen zárt az alapvetően tehetséges fiatalokból álló gárdával.

Utódja, Gennaro Gattuso a klub legendájának számít. A világbajnok játékos 14 évig volt a Milan futballistája, mellyel többek között kétszer nyert Bajnokok Ligáját.

A 39 éves edző korábban a Sionnál, a Palermónál, Krétán és a Pisánál volt tréner, ebben a szezonban pedig a Milan utánpótláscsapatával dolgozott eddig.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »