Visszaléptetésekről tárgyalna az LMP: a Jobbikot és az MSZP-t is keresik

Visszaléptetésekről tárgyalna az LMP: a Jobbikot és az MSZP-t is keresik

Tárgyalásokat kezdeményez az LMP mind az MSZP-vel, mind pedig a Jobbikkal egy esetleges választási együttműködésről – értesült a Magyar Nemzet. Lapunk információi szerint – az eddig a függetlensége mellett határozottan kiálló – zöldpárt a 106 egyéni választókerületben tudna elképzelni együttműködést a másik két ellenzéki erővel. Vagyis, nyitottak lennének a visszaléptetésekre egymásra javára, csakúgy, mint arra, hogy bizonyos megállapodások alapján egyes választókörzetekben, ahol más az esélyes, ne nagyon kampányoljanak.

Mivel az önállósága kapcsán az LMP-nek több kongresszusi határozata is van, az MSZP-vel és a Jobbikkal történő esetleges megegyezéshez a párt döntéshozó szerveinek is hozzá kell járulniuk.

A Magyar Nemzet információi szerint ráadásul Szél Bernadették a meglepő döntést nem a vasárnap esti hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelem után hozták meg. Úgy tudjuk, az LMP elnökségében már egy héttel ezelőtt megszületett ez az elhatározás.

http://mno.hu/

Egy esetleges teljes ellenzéki koordinációt ugyanakkor hátráltathat, hogy az MSZP és a Párbeszéd nem igazán kooperálna a Jobbikkal, legalábbis még vasárnap este is ezt lehetett kivenni miniszterelnök-jelöltjük, Karácsony Gergely szavaiból. Ráadásul eddig a Jobbik is amellett állt ki, hogy önállóan indít mindenhol jelöltet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »