Visszájára sült el a brexites plakát

Visszájára sült el a brit Függetlenségi Párt (UKIP) Töréspont-plakátja: kulcsfontosságú brit politikus pártolt át az EU-ban maradásért lobbizók csoportjához.

Valóban töréspontot eredményezett az UKIP Töréspont-kampánya, viszont új támogatók megszerzése helyett saját bázisuk tagjait veszítik el xenofób és gyűlöletkeltő plakátjaiknak köszönhetően – derült ki a Sky News összefoglalójából.

Hétfőn Sayeeda Warsi bárónő, a brit Konzervatív Párt tagja fordult szembe Nigel Farage bevándorló-ellenes politikájával: az egyébként muzulmán vallású politikus eddig szintén az EU elhagyása mellett kampányolt, ám elmondása szerint az UKIP legutóbbi  plakátja volt az utolsó csepp a pohárban, nem tudta tovább tolerálni xenofób és gyűlöletkeltő üzenetét.

Az új szlogen: Töréspont

Az UKIP-poszter sötét bőrű, hordában vonuló migránsokat mutat, a fenyegető tömeg alatt pedig a Töréspont szó szerepel, az új szlogenjük.

“Valóban képesek vagyunk hazugságokat terjeszteni és idegengyűlöletet hirdetni a kampány sikerességéért? Én ezt nem tudom tovább elviselni” – mondta Warsi.

Bernard Jenkin, a Brexit-pártiak egyik vezető alakja viszont nem aggódik, Twitteren azt részletezte, hogy azért nem veszítették el a bárónőt soraikból, mert hivatalosan sosem állt mellettük, egy Brexites találkozójukon sem jelent meg.

A pénzügyminiszter megborzongott, mikor meglátta a plakátot

Nem csak Sayeeda Warsinak szúrt szemet az UKIP legutóbbi plakátja: Nicola Sturgeon skót miniszterelnök aljas és rasszista húzásnak nevezte, Geore Osborne brit pénzügyminiszter elmondása szerint megborzongott, mikor meglátta a posztert, Chris Grayling, a londoni alsóház vezetője pedig meglehetősen rossz döntésnek tartja.

Nigel Farage, az UKIP vezetője viszont védelmébe vette plakátjait, szerinte a migrációs válság igazi arcát mutatják.

A plakátokat időközben feljelentették,  így a hordában vonuló emberekből nem készülnek újabb másolatok.

Farage szerint a feljelentés és a heves vita Jo Cox gyilkossága miatt eszkalálódott, így menetrend szerint kedden egy új poszterrel folytatják a Brexites kampányuk utolsó napjait.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »