Visszahívják az üzletekből a szepesi virsli egyik fajtáját. A cégtől megvonják a védjegyet

Visszahívják az üzletekből a szepesi virsli egyik fajtáját. A cégtől megvonják a védjegyet

Szlovákia történetében először vonták meg a felügyelő hivatalok egy gyártó által forgalmazott élelmiszer védjegyét. A hónap elején, több márka által forgalmazott szepesi virslit (spišské párky) vizsgáltatott be a Szlovákiai Fogyasztók Szövetsége. Az eredmény siralmas volt, minőségi kifogások sorát találták. Most eljött a számadás ideje.

A Cimbaľák élelmiszeripari cég szepesi virslije teljesített legrosszabbul a teszteken. A legalacsonyabb húsfehérje-tartalommal bírt. Egyedül ettől a cégtől vonták meg a védjegyet, mert nagy mértékében sértette meg a receptúra előírásait. Olyanniyra, hogy visszahívják az üzletekből.

Gabriela Matečná arról számolt be, hogy három termék esetében találtak egy súlyos minőségi kifogást, további két terméknél ellenben kettő súlyos hiányosságot állapítottak meg.

Az elmarasztalt cégek minimum pénzbírságra számíthatnak.

Hírdetés

Kisebb minőségi kifogásokat találtak a losonci Mecom termékére vonatkozóan: a megengedettnél alacsonyabb volt fehérjetartalom, és nyomokban szóját találtak. A másik kevésbé elmarasztalt cég a Berto volt, amely nagy mennyiségben tartalmazott E120-as színezéket.

Hiánytalanul teljesítette a receptúra előírásait a Tesco és a Billa sajáttermékes szepesi virslije, illetve a Baron márkájú virsli.

HNonline.sk

Nyitókép:  Sme.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »