Visszahelyezték Háromszékre a főfogyasztóvédőt

Visszahelyezték Háromszékre a főfogyasztóvédőt

Gheorghe-Mircea Diacon hétfőtől ismét a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetői tisztségét tölti be. Egy februári döntéssel három hónapra áthelyezték a Beszterce-Naszód megyei hivatal élére, ám egyetlen hónap múltán az országos hatóság vezetője visszahelyezte őt Kovászna megyei hivatalába.

Mircea Diacon megyei főfogyasztóvédőt, aki 2013 januárja óta tölti be kisebb megszakításokkal a tisztséget, többször is áthelyezték, és a viselt dolgai miatti politikai tiltakozások nyomán korábban egyszer már elhelyezték Háromszékről. Előbb felfelé buktatták, 2018 decemberében a Brassó, Fehér, Hargita, Maros, Kovászna és Szeben megyét ellenőrző, brassói székhelyű regionális fogyasztóvédelmi főfelügyelőség élére nevezték ki. Szűk két hónap múltán, tavaly februárban a Beszterce-Naszód megyei fogyasztóvédelmi hivatal élére helyezték át időlegesen. Diacon akkor megfellebbezte az áthelyezési rendeletet. A Kovászna Megyei Törvényszék helyt adott a keresetnek, így Diacon májusban visszakerült a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal élére. Idén februárban ismét visszaküldték Besztercére. Az áthelyezés három hónapra szólt, ám Edouard Cozminschi országos főfogyasztóvédő március 19-i rendelete értelmében az áthelyezés 23-i hatállyal megszűnt.

Hírdetés

Mircea Diacon botrányos viselkedéséről többször írtunk lapunk hasábjain. A rendőrségtől elbocsátott, a polgárőrségtől kirúgott férfi kötött már bele „székely ízű” termékekbe, taxisok SIC feliratú matricáiba, rendőri kísérettel zavart meg Árkoson egy rászoruló vallásórás gyermekek számára szervezett unitárius egyházi tábort, egy sepsiszentgyörgyi vendéglőben pedig ittasan, szolgálati idején kívül, de hivatali tisztségével kérkedve követelt megkülönböztető bánásmódot, és kisajátította a zenekart. Ezt követően dulakodásba keveredett, és egy kamionsofőr betörte az orrát. Több mint másfél éve Rétyen részegen balesetezett személygépkocsijával. A Sepsiszentgyörgyi Ügyészségnek mindeddig nem sikerült összeállítania a vádiratot.

Szekeres Attila / Háromszék


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »