Visszafelé sült el a DK álszent éjszakázós akciója

Az Országház főlépcsőjén töltötték az éjszakát a DK országgyűlési képviselői, így tiltakozva azon rendelet ellen, amely szerint szabálysértési eljárás indítható azokkal szemben, akik az utcán élnek.

– A hajléktalanság nem bűn, hanem drámai sors, egy átok, ezért nem börtönnel kell fenyegetni a fedél nélkül élőket, hanem segíteni kell nekik – hangoztatta Gyurcsány Ferenc a performansz előtt. A DK elnöke közölte: azt javasolják, hogy az utcán élők „kriminalizálása” helyett a kormány „nyissa meg a fűtött stadionokat és a templo­mokat a hajléktalan emberek számára, hogy ne fagyjanak télen halálra”.

Gyurcsányék akciója visszafelé sült el, mivel a legtöbb kritikát a kormánypártisággal nem vádolható médiából kapta.

A jobbikos Alfahír a „gusztustalansági verseny” győzteseként aposztrofálta a DK elnökét, megjegyezve: kormányzása idején a KSH szerint több mint ezerrel nőtt a hajléktalanok száma. A portál kitér arra is: a sportlétesítmények pályafűtésének egyetlen funkciója, hogy a gyepszőnyeg ne fagyjon meg, ami „még annyit sem segítene a szerencsétlen hajléktalanokon, mint egy pokróc”.

Hírdetés

Még az ellenzéki lapok is keményen bírálták Gyurcsányékat Fotó: Facebook

Az ultraliberális 444.hu úgy fogalmazott: „Tényleg ne csináljunk már Krisztusból bohócot, az erőszakszervezetekkel fenyegetett hajléktalanokból pedig olcsó kampányeszközt.” A portál szerint „a kormányt a templomok megnyitására kérni nemcsak azért értelmetlen, mert nincsenek templomai, hanem azért is, mert az egyházak – Gyurcsányékkal ellentétben – nap mint nap tesznek is valamit a hajléktalanokért, így az ő belerángatásuk az ügybe a képmutatás mellett még totál igazságtalan is”.

A rendelet célja egyébként éppen az, hogy az érintettek melegedőkben töltsék az éjszakát.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »