Visszaesett a látogatók száma a kassai állatkertben

Visszaesett a látogatók száma a kassai állatkertben

A kassai állatkertbe a múlt héten érkezett meg az idei százezredik látogató. Tavaly ezt a szintet körülbelül egy hónappal előbb érte el a látogatók száma, az idén a koronavírus-járvány miatt jóval kevesebben kereték fel az intézményt.

Az elmúlt öt év adataival összevetve az idei esztendőben a koronavírus-járvány miatt körülbelül 60 ezer fővel csökkent a kassai állatkert látogatottsága. A visszaesés áprilisban volt a legnagyobb, amikor az intézmény zárva tartott.  Az előző években ebben a hónapban általában sokan keresték fel az intézményt, mutatott rá Eva Malešová, az állatkert marketingosztályának vezetője. „Tavaly áprilisban például 40 ezer látogatónk volt. Bár az idei kényszerszünet után visszatértek a látogatók, májusban és júniusban az iskolai kirándulások is elmaradtak, pedig ezek is jelentős részét teszik ki a látogatottságunknak” – fejtette ki.

Malešová szerint a napi látogatottsági adatok júliusban aránylag magasak voltak, azokon a hétvégéken, amikor kedvező volt az időjárás, kiemelkedőnek lehetett nevezni. Összességében a múlt hónap adatai körülbelül a tavalyi év azonos időszakának szintjén mozogtak. Eltérés a látogatók összetételében mutatkozott.

Hírdetés

„Tavaly ebben az időszakban a látogatók jelentős része, 25 százaléka Magyarországról érkezett, az idén leginkább hazaiak látogatják az intézményt” – mondta.

A tavalyi év júliusában tízéves látogatottsági rekord dőlt meg, amikor 58 ezren keresték fel az állatkertet. Az egész éves látogatottság is rekordot döntött, negyedmilliónál is többen látogatták meg az intézményt, amire 40 éves fennállása során még nem volt példa.

„Nagyon optimistának kellene lennünk, ha azt gondolnánk, hogy ez az idén is sikerül” – jegyezte meg Malešová.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »