Visszaállították Kassán Ján Kuciak és menyasszonya emlékhelyét

Visszaállították Kassán Ján Kuciak és menyasszonya emlékhelyét

Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása óta öt hónap telt el. A fiatal újságíró és párja tragikus halála után nem sokkal Kassán rögtönzött emlékhelyet hoztak létre a Tudományos Könyvtár falai tövében, de valaki néhány napja „eltakarította”.

„Senki sem tudja, ki vitte el innen a képeket, a virágokat és a mécseseket. Én is csak az újságíróktól tudtam meg, amikor nálam érdeklődtek, nem sokkal később pedig Štefan Štefčík kassai aktivista hívta fel rá a figyelmemet. Ő volt az, aki a Facebookon megszervezte, hogy újra kialakítsák az emlékhelyet” – közölte lapunkkal Ján Gálik, a Tisztességes Szlovákiáért tüntetések egyik szervezője. 

Hírdetés

Mint kiderült, az emlékhelyet Ľuboš Lorenz kassai képzőművész és társai állították vissza néhány aktivista segítségével. Az emlékhely felszámolásáról sem a Tudományos Könyvtár vezetősége, sem a város takarításáért felelős Kosit cég nem tud semmit. Értesüléseink szerint a fiatal pár meggyilkolásának féléves évfordulóján egy kassai alkotó-művészekből álló csoport a városközpont közelében tervez emlékhelyet létrehozni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »