Visegrádon üléseznek a kormánypárti frakciók

A Stop Soros törvénycsomag, valamint az elmúlt nyolc év kormányzati munkájának értékelése is szerepel a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának visegrádi kihelyezett ülésének napirendjén – közölte Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A fideszes politikus elmondta: a frakciók nagy valószínűséggel a Stop Soros törvénycsomag támogatásáról fognak dönteni.

Gulyás Gergely kiemelte: a következő 3-4 hónap a migráció témájában kulcsfontosságú lesz, hiszen az ENSZ migrációs csomagjának alapvető tételei minden tekintetben szemben állnak azzal, amit a kormánypártok a migrációról mondanak, illetve gondolnak. Jelezte: a frakcióülésen áttekintik a 2010, illetve 2014 óta elért eredményeket.

Hangsúlyozta: fontos előrelépést sikerült elérni számtalan kulcsfontosságú területen, így a gazdaságot nem csupán stabilizálták, hanem a növekedés alapjai is biztosítottak. Úgy látják, szerényen, de magabiztosan várhatják az eredményekre tekintettel az országgyűlési választásokon való megmérettetést – összegzett Gulyás Gergely.

Az Elios-üggyel összefüggő kérdésre a frakcióvezető közölte: szomorúak amiatt, ha az a látszat keletkezik, hogy független európai uniós hivatalok választási kampányba akarnak beavatkozni. Ők nem tartanak igényt olyan „elvtársi segítségre” az unió részéről, mint amit 2006-ban a szocialisták kaptak, viszont azt, hogy ugyanazt az ügyet immár a második választás előtt melegítik fel és olyan személyekkel hozzák összefüggésbe, akik nem voltak többségi döntéshozatali helyzetben, elfogadhatatlannak tartják.

Arról, hogy a szocialisták szerint jóval többet is lehetett volna spórolni a rezsicsökkentéssel, azt mondta: választási kampányban természetesnek tartják, hogy meredek állítások elhangzanak. Azt szeretnék azonban, ha az arcátlanság nem lenne a választási kampány része – tette hozzá a frakcióvezető.

Kiemelte: azok a szocialisták akarják most számon kérni a kormányt, miért csak 25 százalékkal mérsékelte az energiaárakat, akik nyolc éves kormányzásuk alatt háromszorosára növelték a gáz árát, kétszeresére a villamos-energia árát.

A választási kampányban a fideszes politikusok vitákon való részvételéről, illetve az esetleges miniszterelnöki vitáról azt mondta: ő maga számtalan ellenzéki politikussal vitatkozott az elmúlt fél évben, azzal vádolni, hogy kerülné a vitákat, nehezen lehet hitelesen. Más kérdés, ma a magyar közéletben mennyire adottak a tény- és tárgyszerű vita feltételei. Ő aggasztó módon nem látja ezt adottnak – közölte.

A kormányfői vitáról úgy vélekedett: nincs értelme, érdemi kihívót ugyanis nem látnak.

Arról, hogy számítanak-e újabb kétharmadra, ezt mennyire tartják fontosnak, azt mondta: reménykednek abban, hogy a választók döntésének köszönhetően ismét kormányt alakíthat a Fidesz és a KDNP. Ehhez ma 100 mandátum szükséges – rögzítette Gulyás Gergely.

További kérdésre közölte: jövő héten kétnapos országgyűlési ülést terveznek, e kérdésben ugyanakkor a házelnöknek döntő szava van.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »