Virtuálisan is bejárható Szabó Ottó rozsnyói kiállítása

Virtuálisan is bejárható Szabó Ottó rozsnyói kiállítása

Egy videó útján a virtuális térben, az alkotó kommentárjával kísérve ismerkedhetnek meg az érdeklődők Szabó Ottó festőművész Update című kiállításával, amely a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában látható.

A kiállítás, amely Szabó Ottó festőművész legújabb alkotásait mutatja be, január 27-ig tekinthető meg Rozsnyón, a bányászati múzeum galériájában a város főterén. A múzeum által készített videóban az alkotó kommentárjával járhatjuk be a tárlatot.

Hírdetés

A kiállítás megnyitóján a festőművész úgy nyilatkozott, a tárlat azért kapta az Update címet, mert a keresztény filozófiát, illetve a számára oly sokat adó kierkegaardi és heideggeri filozófiát újraértelmezte, legalábbis megpróbált a mai viszonyok között válaszokat keresni.

Válaszokra lehet találni. Mintha azok a történések, amelyek most annyira meghatározzák a körülöttünk levő világot, már többször lejátszódtak volna korábban. Lehetne tanulságot levonni a múltból, de ugye tudjuk, az ember nem tanul a múltból.

A számomra érthető válaszokat nem tudom továbbadni, nem tehetők objektívvé, ezek szubjektív igazságok, mégis úgy érzem, valahogy közvetítenem kell őket. Mivel én nem feltétlenül vagyok a szavak embere, színek és formák segítségével szerettem volna ezt tenni. Ennek eredménye ez a kiállítás” – fejtette ki a Rovás elnöke.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »