Virth Balázs: azért nagyon jó érzés, ha az ember ott van a top 10-ben

Virth Balázs: azért nagyon jó érzés, ha az ember ott van a top 10-ben

Eddig optimálisan alakult az új év munkája a legsikeresebb magyar úszóműhely életében – tudta meg az InfoRádió Virth Balázstól, aki többek között Kapás Boglárka és Milák Kristóf mestere is. Az edző nem titkolta: nagy lendületet adott olimpiai bajnok tanítványának az is, hogy az év férfi sportolójának választották itthon.

Virth Balázs elmondása szerint egy hét „ipari munka” után kéthetes edzőtáborozás következett Sopronban. A körülményeket illetően nagyon elégedetten nyilatkozott, dicsérve az uszodát, valamint a szálláshelyüket, amik ráadásul közel is voltak egymáshoz, így a sportolók – az edzések között –nagyon jó körülmények között és sokat tudtak pihenni, amit kiemelten fontosnak tart a mester. A medence hőmérsékletét illetően azt mondta, a víz hűvösebb volt 27 foknál, de ez alapvetően nem jelentette számukra problémát, „ki lehetett bírni”. Összességében tehát jók voltak a feltételek, ami elégedettséggel töltötte el őket.

Hírdetés

Ismeretes, néhány héttel ezelőtt Milák Kristóf vehette át az év sportolójának járó díjat a sportújságírók szavazatai alapján. Virth Balázs elmondása szerint a megtiszteltetés abszolút motiválóan hatott tanítványára, amire az úszó egyébként nem számított. Azzal kapcsolatban, hogy az ő neve is szerepelt, és végül 5. helyen végzett az év edzője listáján, úgy fogalmazott: nem irigyli a „bírákat”, mert nem könnyű összehasonlítani a sportágakat és a versenyzői/edzői teljesítményeket. „Figyelembe venni, hogy ki honnan indult és mit ért el, hogy milyen körülmények között készült, milyen ellenfeleket kapott, milyen a mezőny az adott sportágban (…) tehát rengeteg olyan tényező van, ami, amit figyelembe kellett venniük” – sorolta az úszóedző, megjegyezve: ez inkább egy játék a sportolók és edzők között, nem veszik véresen komolyan, de azért nagyon jó érzés, ha az ember ott van a top 10-ben.

A teljes interjú este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában lesz hallható.

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »