Virágvasárnapi szentmisék a médiában

Virágvasárnapi szentmisék a médiában

A katolikus egyház a feltámadás és a megváltás ünnepét várja. A negyven napon át tartó böjtben előtérbe kerül a bűnbánat, az elme elcsendesedik, az ember jobban figyel a lelkére.

A koronavírus-járvány miatti szigorítások a nyilvános szentmisék megtartása tilalmát is jelentik, ami ilyen helyzetben engedélyezett a hívek számára.

Szentmisén való részvételre viszont mindenkinek lehetősége van, méghozzá a média és az internet segítségével. Hol élő közvetítéssel, hol felvételről.

Rádió

Virágvasárnap a pozsonyi magyar katolikusok lelkipásztora, Molnár Tamás atya mutat be ünnepi szentmisét a Pátria Rádió műsorában. Kezdés: 8:00 óra. A szentmisét követően Passiót is hallgathatnak a hívek.

A Kossuth Rádió segítségével 10:04-től részesülhetnek szentmisében.

A felvidéki magyarok a Mária Rádióban 14:00 órára tűztek műsorra szentmisét.

Közösségi média

A hívek a bősi, a dunaszerdahelyi és a dévai (Erdély) templomokból részesülhetnek élő közvetítések által szentmisékben.Ez utóbbiból megközelítőleg 12:00 órakor (szerk. megjegyz.: az időpontot pontosítjuk.) várható a MagnificatRo közösségi oldalon.

Hírdetés

Jézus Jeruzsálembe való bevonulásának megünneplésekor Bősön 11:00 órakor kezdődik a szentmise, amire az esperes-plébános a képernyők elé hívja a híveket Bős város közösségi oldalán.

A dunaszerdahelyi közvetítés 10:00 órakor kezdődik a dunaszerdahelyi portál YouTube-csatornáján.

Televízió

A Duna Televízió viragvasarnap 9:00 órai kezdettel tűzte műsorra a szentmisét.

Imádkozás

A Szlovák Püspökkari Konferencia továbbra is arra biztat, hogy fordítsunk minél több időt imadságra, a Szentírás olvasására és zsolozsma-végzésre. Erre biztat Parák László bősi plébános is, ahol naponta kinyitják imádkozásra az Anitóchiai Szent Margit templomot.

Programok

Lelki táplálék biztosítására, imádkozásra is van lehetőség az internet segítségével.

Ilyen például a Pozsonyi Magyar Katolikusok Közösség honlapja, ahol a közösség különféle kezdeményezései mellett lelki programokat is ajánlanak az érdeklődők figyelmébe. E közösség FB-oldalán különböző információkkal gazdagodhatunk, s lelki támaszra is lelhetünk.

A Sikabonyi Mindenszetek Temploma, illetve a Nyárasdi katolikus plébánia FB-oldalán is közzétesznek lelki táplálékot.

Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »