Virágozzék minden szegfű: Tóbiás, Szanyi, Harangozó, Molnár

Virágozzék minden szegfű: Tóbiás, Szanyi, Harangozó, Molnár

Bár a szocialisták csak június második felében választanak, az MSZP vezetésére kandidáló négy politikust szombaton hallgatja meg a párt jelölő bizottsága. Nem lehet könnyű a helyzetük, ugyanis Tóbiás József, Szanyi Tibor, Harangozó Tamás, illetőleg Molnár Gyula is ismertetni fogja a 25 tagú grémiummal a baloldallal kapcsolatos elképzeléseit.

Ugyanakkor porondra áll szombaton a Hiller IstvánBotka László páros is, sőt a baloldalon többre tartják a kettejük versengését az MSZP választmányi elnöki pozíciójáért, mint a fent már említett négyesét. Elsősorban a szegedi polgármester személye miatt, ugyanis a jelenlegi választmányi elnököt tartják sokan esélyesnek a 2018-as választási lista első pozíciójára.

Még Gyurcsány Ferenc is úgy fogalmazott korábban Botkáról, hogy semmi sem menti meg attól, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen.

Igaz Hillert megverni nem lesz egyszerű: Budapest és több fontos megye – például Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén vagy éppen Szabolcs – egyedül a korábbi oktatási minisztert jelölte a tisztségre.

Egyébként a meghallgatás csak formai, hiszen mindannyian automatikusan jelöltté válnak azzal, hogy leadják a párttagoktól összegyűjtött 1500 aláírást, illetve elnöki pályázatukat.

Úgy tudni, hogy a fideszes elszámoltatást “túlélő” Molnár Gyula a legesélyesebb az elnöki pozícióra, de persze ahol Szanyi Tibor elindul, ott biztosra semmi sem vehető.

Tóbiás József regnáló pártelnöknek a dunaújvárosi fiaskó tehetett be végérvényesen, ugyanis a baloldali törpepártok – élükön a gyurcsányista DK – az MSZP-n verik el az önkormányzati választáson elszenvedett választási kudarcot.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »