Viorica Dăncilă: Meleşcanu megválasztása a szenátus élére bizonyítja, hogy a PSD-nek továbbra is többsége van

Viorica Dăncilă kormányfő kedd este gratulált Teodor Meleşcanunak a szenátuselnöki tisztségbe való megválasztásáért, hangsúlyozva, a felsőházban adott voks azt bizonyítja, hogy a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) továbbra is többsége van a parlamentben.

„Gratulálok Teodor Meleşcanu úrnak a szenátuselnöki tisztségbe való megválasztásához! A mai szavazás bizonyítja, hogy a PSD-nek továbbra is többsége van a parlamentben, és, ahogyan azt a tegnap (hétfő – szerk. megj.) este is mondtam, van bátorságunk bizalmi szavazás elé állni egy új kormánnyal” – írta Dăncilă Facebook-bejegyzésében.

Hírdetés

A PSD elnöke azt állítja ugyanakkor, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetségének „csak egy szűk csoportja” döntötte el a kormánykoalícióból való kilépést, és Meleşcanu megválasztása a felsőház élére azt bizonyítja, hogy az ALDE tagjai között „sok felelősségteljes ember van”, akik folytatni kívánják a kormány munkáját, mindazt, amit közösen vállaltak az állampolgárok előtt.

A felsőház keddi plénumülésén Teodor Meleşcanut, az ALDE szenátorát választotta meg 73 támogató vokssal a szenátuselnöki tisztségbe. Alina Gorghiu, Meleşcanu ellenlábasa a második választási fordulóban 59 szavazatot kapott. Két szavazat érvénytelen volt. (Agerpres)


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »