Viorica Dãncilã Benjámín Netanjáhúval találkozott Izraelben

Pénteken Viorica Dăncilă egy előre be nem jelentett, váratlan látogatást tett Izraelben. A látogatás tényét a kormány közölte utólag egy sajtónyilatkozatban.

A közleményben az áll, hogy Dăncilă azért utazott Izraelbe, hogy Benjámín Netanjáhúval tárgyaljon. A két képviselő kihangsúlyozta az országaik között meglévő kiváló kapcsolatot, amelyet a sok magas kormányszintű kétoldali kommunikáció is mutat. Ennek tekintetében az év első felében szervezett közös kormányülésről is tárgyaltak.

Hírdetés

Dăncilă ismét megerősítette a Románia és Izrael közötti kapcsolatok elmélyítésének szükségességét, különösen a stratégiai, kiberbiztonsági, energetikai, egészségügyi, kutatói és innováció együttműködések terén. Ennek tekintetében mindketten azon szándékuknak adtak hangot, hogy előremozdítsák a Románia-Izrael partnerségi kapcsolatot az új technológiák terén, a két ország közötti üzleti kapcsolatokat továbbra is elősegítsék annak érdekében, hogy a további kétoldali gazdasági együttműködés gyümölcsöző legyen. Ezért volt központi téma a tárgyaláson az egészségügy, a turizmus és az oktatás.

Felmerült továbbá a jövőbéli együttműködés Románia és Izrael között különösen annak tekintetében, hogy Romániáé jelenleg az Európai Unió soros elnöksége. Végül a jelenlegi nemzetközi helyzet jogi viszonylatait is megtárgyalta meg a két ország vezetője. (Digi24)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »