Villamosvezetőre és utasokra támadó prolikat keres az újbudai rendőrség – az egyik taknyot Verebes Istvánnak hívják

Villamosvezetőre és utasokra támadó prolikat keres az újbudai rendőrség – az egyik taknyot Verebes Istvánnak hívják

Két takony a Móricz Zsigmond körtéren egy villamosvezetőt és az utasokat, később egy söröző vendégeit bántalmazta, egyiküket a rendőrség beazonosította.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított Verebes István 20 éves budapesti lakos és ismeretlen társa ellen garázdaság vétség miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2016. december 16-án este érkezett bejelentés a 17-es villamos vezetőjétől, hogy a Budapest XI., Móricz Zsigmond körtéren található villamosmegállóban 19 óra 50 perckor két ismeretlen férfi megtámadta és rendőri segítséget kér. Egyikük több utast bántalmazott, míg a másik személy egy, az utasok segítségére érkező férfit megütött. A támadók a rendőrök kiérkezéséig elhagyták a helyszínt.

A két "férfi" 21 óra körül egy Budapest XI., Fehérvári úti söröző előtt további öt személyt bántalmazott.

Hírdetés

A bántalmazott személyek a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az egyik prolit a rendőrök beazonosították, Verebes István ellen a BRFK országos elfogatóparancsot adott ki, míg ismeretlen társát továbbra is keresik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki Verebes Istvánt felismeri, tartózkodási helyéről, ismeretlen társáról vagy a bűncselekményről információval rendelkezik, jelezze az itt található telefonszámok valamelyikén.​

(Police.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »