Villamosra váró emberekre lőtt a fegyveres, ketten meghaltak

Nyolc embert megsebesített vasárnap egy palesztin merénylő Jeruzsálemben, a biztonságiak lelőtték a támadót – jelentette az izraeli közszolgálati rádió.

A fegyveres merénylő vasárnap délelőtt autójából lövöldözni kezdett, előbb villamosmegállóban álló civilekre, majd egy másik autóban ülőkre. Később kiszállt az autójából és a felé tartó motoros rendőröket vette célba, de ekkor a helyszínre érkező biztonságiak lelőtték.

A lövöldözésben egy nő és egy rendőr életveszélyesen, hat másik ember közepesen vagy könnyebben sebesült meg. A sebesülteket kórházba szállították, de a két életveszélyes sérült életét nem sikerült megmenteni. A merénylet a rendőrség jeruzsálemi parancsnokságának közelében történt, és a rendőrség közlése szerint a kelet-jeruzsálemi Sziluan nevű arab lakónegyed 39 éves lakója követte el.  

A tavaly ősszel kezdődött, de az utóbbi hónapokban mérséklődött erőszakhullámban eddig 35 izraeli és négy külföldi, valamint legalább 220 palesztin vesztette életét. Izraeli tájékoztatás szerint a palesztinok többsége az izraeli biztonsági erők elleni támadásokban halt meg.

Rovatok: KékfényTelepülés: IzraelCímkék: kékfény, krimi, fegyveres konfliktus, Jeruzsálem, fegyveres támadásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »