Villámgyors válasz a hirtelen kihívásra Füleken

Villámgyors válasz a hirtelen kihívásra Füleken

A városnak megtérítik az idei aszfaltozás költségeit. Kifizetődött az önkormányzat gyors reagálása a Szlovák Köztársaság Beruházási, Régiófejlesztési és Informatizációért Felelős Minisztériumának felhívására állami támogatás nyújtására a régiófejlesztés terén – a régió közlekedési és műszaki felszereltségének javítására, illetve építmények javítására.

A tárca állami költségvetésből megtéríti a 2021-ben megvalósított aszfaltozásra fordított önkormányzati kiadásokat.

Agócs Attila polgármester tájékoztatása szerint a tárca október elején jelentette be a felhívást, amelyre csak november elejéig lehetett pályázni. „Mindössze egy hónap állott rendelkezésünkre, és gyorsan kellett reagálnunk. Megérte, a minisztérium elfogadta a 161 ezer eurós támogatási kérelmünket” – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a pályázók a tizenkét legkevésbé fejlett járás önkormányzatai voltak, amelyekben hatályukat múlták az akciótervek.

A minisztérium így megtéríti a városnak a Kukučín utca és a Május 1. utca átfogó felújítását, a Mocsáry utca egy részének, a Lidl áruház előtti kereszteződés, valamint a Daxner utcai óvodát a papréti lakóteleppel összekötő járda felújítását.

Hírdetés

A város a támogatást a jövő év folyamán helyi utak és burkolt területek nagyobb méretű rekonstrukciójára fordítja.

„Alig várjuk, hogy a támogatásnak köszönhetően egy kicsit könnyebbé tegyük a város költségvetését. A jelenlegi bizonytalan helyzetben, amikor infláció van, rohamosan drágul az energia és az építőanyag, növekszik a munkaerőköltség, és senki sem tudja igazán, mi vár ránk jövőre. Ezért minden külső forrás óriási haszon a városnak” – zárta gondolatait a polgármester.

A Szlovák Köztársaság Beruházási, Régiófejlesztési és Informatizációért Felelős Minisztériuma 161 012,21 euró összeggel sikeresen támogatta Fülek Város Önkormányzatát a Pályázati felhívás területfejlesztési támogatások tárgykörébe tartozó dotáció elnyerésének keretén belül 12861/2021/OSMRR .

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »