Villámflashmob volt reggel az Erzsébet hídon

Villámflashmob volt reggel az Erzsébet hídon

A flashmob résztvevői a híd pesti hídfőjénél – gyalogosan – teljes szélességében lezárták az utat, csak az autóbuszokat engedték át – számolt be az MTI tudósítója a helyszínről.

A csoport molinókat tartott, egyiken a Magyarország! Ne engedd a nővéreidet külföldre! felirat volt olvasható.
Sándor Mária, a demonstráció egyik résztvevője, aki korábban fekete ruhás nővérként vált ismertté, az MTI-nek azt mondta, az volt a céljuk, hogy felhívják a kormány figyelmét arra: nagyon nagy baj van az egészségügyben, és ha nem rendezik a dolgozók bérét, akkor a nővérek és orvosok újabb tömege hagyja el az országot, és nem lesznek, akik ellássák a betegeket.

Közlése szerint a híd lezárása 18 percig tartott, a flashmobot ezután a járdán folytatták. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

„Inkább legyek egy azok közül, akiket kisemmiznek”

Sándor Mária, aki a fekete ruhás nővérként hívta fel a figyelmet az egészségügyben dolgozók elkeserítő helyzetére, az ATV augusztus 31-i adásában visszaadta bizonyítványát, mert, mint mondta: „egy fillért nem vagyok hajlandó fizetni a magyar kormánynak mint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagja”.

Az egészségügyi államtitkár lemondásával kapcsolatban kifejtette: „ha nem mond le, akkor szerintem fel is állították volna, mert tudta, hogy nem lesz ebben a rendszerben pénz”, majd maga is felállt és meghajolt a kamerák kereszttüzében. „Annyit próbált tenni értük, amennyit az elmúlt években más senki. (…) Ezzel a gesztussal, amelyet ő tett, elvesztettünk egy hiteles személyt, aki az egészségügyért az elmúlt években hitelesen kiállt.”

Felháborodásának tanúbizonyságaként felemelte és jelképesen visszaadta a csecsemő- és gyermekápolói iskolai bizonyítványát. „Nem dolgozom többé a szakterületemen, (de) nem hagyom el a szakmámat, hanem mint segédápoló folytatom a munkámat.”

„Számítok a kolléganőkre” – mondta, de hozzátette: nem mindenki támogatja, a munkahelyén hárman nem értenek vele egyet. Ennek ellenére bízik benne, hogy egyre többen mellé állnak és a társadalom, valamint a kormány végre felkapja a fejét. „Azt szeretném, hogy ez ébresztő legyen a társadalomnak.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »