Világszerte izzasztják a befektetőket

Világszerte izzasztják a befektetőket

Estek kedd reggelre a vezető ázsiai tőzsdeindexek, de veszteségben zárt hétfőn Amerika és Európa is. Az olaj ára mérséklődött, a hőség miatt országszerte veszélyjelzés van érvényben.

Egyedül a 0,31 százalékot gyarapodó szingapúri tőzsde állt pluszban negyed nyolc körül.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 12,41 pontos, 0,03 százalékos csökkenéssel, 35 931,23 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Mérséklődött kedd reggelre az olaj világpiaci ára. A WTI hordójáért 69,81 dollárt, 0,46 százalékkal kevesebbet kell fizetni, míg a Brent típusú nyersolajból 74,56 dollárért vásárolhatunk egy hordónyit, a,55 százalékkal olcsóbban.

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben kedd reggelig:

Hírdetés

kértek a nemzetközi devizapiacon nem sokkal reggel hét óra után.

A bitcoin kriptopénz 8104 dollárt ért kedd reggel hét óra után a MarketWatch szerint, ami 0,58 százalékos csökkenés.

A tartós hőség miatt keddre is az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A veszélyjelzés szerint az ország nagy részén elsőfokú, míg a fővárosban, Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A napi középhőmérséklet az ország jelentős részén 25 fok felett alakul, a középső és északi területeken pedig a 27 fokot is átlépheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-34 fok között valószínű. Késő estére 20-26 fokra hűl le a levegő.

Ezzel együtt a fél országra felhőszakadás miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést. A déli óráktól az esti, késő esti órákig szórványosan lehetnek zivatarok helyenként szélerősödés kíséretében. Elsősorban a Dunától keletre egy-egy intenzívebb zivatar környezetében lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék, 65 kilométer/óra feletti széllökés, kisebb méretű jég előfordulhat.

Az országos tisztifőorvos hétfőn péntek éjfélig hőségriasztást rendelt el a hőség miatt.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »