Világrekorder lehet a Chelsea

Világrekorder lehet a Chelsea

Noha már csak néhány nap van a nyári átigazolási időszakból és két fordulón is túl van a Premier League, a Chelsea továbbra is dolgozik a keret további erősítésén. Ha a tervek valóra válnak, akár világrekorder is lehet a klub az egy nyáron játékosvásárlásra kifizetett összegeket tekintve.

Az eddigi legmagasabb összeg – ha úgy tetszik: a világcsúcs – 325,5 millió euró, a Real Madrid költött ennyit a 2019–2020-as idény elején, amikor megszerezte Eden Hazard-t (115 millió euró), Luka Jovicsot (63), Éder Militão-t (50), Ferland Mendyt (48) és Rodrygót (45) is, még két kisebb összegű vásárlás mellett.

A Chelsea eddig 186,59 millió eurót fizetett ki a nyáron, Marc Cucurella 65,3, Raheem Sterling 56,2, Kalidou Koulibaly 38, Carney Chukwuemeka 18, Gabriel Slonina 9,09 millió eurónak megfelelő összegbe került. Az új tulajdonosokat a veszteség különösebben nem zavarja, a bevételi oldalon, Timo Werner eladása, illetve Romelu Lukaku és Malang Sarr kölcsönadása után 29 millió euró szerepel. (Az adatok a transfermarkt.de-ről vannak.)

Hírdetés

Nagy erőfeszítéseket tesz a klub a további erősítésekért. A kiszemeltek közé tartozik Anthony Gordon, az Everton utánpótlás-válogatott szélsője, akit ötvenmillió eurónál valamivel magasabb összegért szerezhetnének meg a Kékek. Cesare Casadei, az Inter olasz korosztályos válogatott középpályása, 20 millió euróba kerülhet, a bónuszokkal együtt. Állítólag ma utazik Londonba, csütörtökre tervezik a Chelsea-nél az orvosi vizsgálatot.

A francia állampolgárságú, elefántcsontparti származású Wesley Fofana a Leicester Cityből érkezhet, Kalidou Koulibaly mellé. A középső védőért állítólag a poszton világrekordot jelentő összeget, 80-90 millió eurónak megfelelő fontot kér jelenlegi klubja. A 21 éves, marseille-i születésű hátvéd tavaly nyáron lábtörést szenvedett, csak márciusban játszhatott újra, de a jelek szerint tökéletesen visszanyerte a formáját és az egészségét. Ő már megegyezett a Chelsea-vel, de a klub egy kicsit még szeretne alkudni a Rókák által kért 85 millió fontból.

Csatárra is szüksége van Thomas Tuchelnek, a német edző szívesen látná a Stamford Bridge-en a korábbi Arsenal-játékost, a Barcelona keretébe tartozó Pierre-Emerick Aubameyangot. „Auba” érkezésére sokkal nagyobb az esély, mint hogy Frenkie de Jongot megszerezze a Chelsea a katalánoktól.

Az eddigi költése a Chelsea-nek még nem klubrekord (azt két évvel ezelőtt 247,2 millió euróval állította fel a klub), de annak a megdöntésére jó esély van. S a világrekord sem elképzelhetetlen…


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »