Világrekord 32 tonnás kannabiszfogással dicsekszik a spanyol rendőrség

Harminckét tonna kannabisztermést foglalt le a spanyol rendőrség, a testület szombati bejelentése szerint az elkobzott mennyiség világrekordnak számít.

A Jardines (Kertek) kódnevű akció az elmúlt hetekben zajlott több városban, az ország középső részén fekvő Toledótól a kelet-spanyolországi Valenciáig, ahol a feltételezett csempészek az áru legnagyobb részét tárolták – közölték a hatóságok.

A művelet 32 tonna marihuánatermés elkobzásával végződött, ami 1,1 millió tonna termesztett növénynek felel meg, így nemcsak Spanyolországban, de nemzetközi szinten is rekordnak számít – áll a közleményben.

Hírdetés

A termést vákuumos csomagolásban készítették elő, hogy különböző spanyol régiókba és más európai országokba, mindenekelőtt Svájcba, Hollandiába, Németországba és Belgiumba szállítsák.

Összesen húsz, 29 és 59 év közötti gyanúsítottat – kilenc férfit és tizenegy nőt – állítottak elő a művelet során. A rendőrség közleménye szerint a szervezet, amelyhez tartoztak, a termesztéstől a kábítószer forgalmazásáig a teljes folyamatot ellenőrizte.

Miután évtizedeken át Spanyolországon át érkezett a hasis Európába, az elmúlt években elszaporodtak az ültetvények az ibériai országban, idevonzva az egész európai kontinens bűnszövetkezeteit.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »