Világhírű raliversenyző segítette a gyerekek közlekedését a nyíregyházi görögkatolikus iskola előtt

Világhírű raliversenyző segítette a gyerekek közlekedését a nyíregyházi görögkatolikus iskola előtt

Számos iskola előtt segítik a gyerekek biztonságos átkelését az úttesten forgalomirányítók. November 5-én különleges segítséget kaptak a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola diákjai: a 2019-es rali-Európa-bajnokság tabellája élén álló Chris Ingram is beállt forgalomirányítónak.

Az idei rali-Európa-bajnokság zárófutama november 8. és 10. között zajlik majd Nyíregyháza belvárosában. A 25 éves angol versenyző nem csupán a megyeszékhelyen megrendezendő hétvégi versenyt reklámozta ezzel, hanem speciális büntetésének egy részét is lerótta a görögkatolikus iskolánál.

A fiatal raliversenyző az előző, Cipruson megrendezett fordulóban, az utolsó gyorsasági szakasz után az autó műszaki problémájával küzdve időt veszített, s azt gyorshajtással igyekezett ledolgozni. A felügyelőtestület közérdekű munkával büntette a versenyzőt – mondta el Lovay Miklós, a Rally Hungary Nyíregyháza sportesemény versenyigazgatója.

A két ledolgozandó alkalom egyike volt a forgalomirányítás a görögkatolikus iskola előtt, a második alkalomra november 8-án, pénteken kerül sor a bajnokság szervizparkjában, ahol a Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervez a fiatalok számára baleset-megelőzési programot.

Hírdetés

Nyíregyházán egyébként iskolaidőben a polgárőrség Bordás Béla városgondnok vezetésével segíti a forgalmas csomópontokon a gyalogosok és iskolások biztonságos átkelését a zebrán. Ezen a különleges alkalmon a görögkatolikus iskola előtt a gyermekek fényvisszaverő karszalagot kaptak Chris Ingramtől.

Az Európa-bajnok címre esélyes angol versenyzőnek a kirótt büntetés teljesítésében segítségére volt a Szent Miklós-iskola, a polgárőrség és Hajnal Gusztáv, a Nyíregyházi Sportcentrum üzemeltetési igazgatója is. A szigorú versenyszabályok szerint a büntetés le nem töltése az eddig megszerzett összes pont elveszítésével jár. „Segítettük őt, hiszen nemcsak a ralikedvelők, de mindannyiunk érdeke, hogy izgalmas legyen a bajnokság vége” – tette hozzá Hajnal Gusztáv.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: P. Tóth Nóra

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »