Világbajnoki ötödik helyezett a 4×200-as magyar gyorsváltó

Világbajnoki ötödik helyezett a 4×200-as magyar gyorsváltó

A 19. FINA vizes világbajnokság 6. napján sem maradtunk magyar vonatkozású döntő nélkül. Telegdy Ádám a 200 méteres férfi hátúszás döntőjében a 6. helyen ért célba, még a 4×200-as férfi gyorsváltón az előkelő 5. helyet szerezte meg.

A világbajnokság úszóprogramjainak 6. délelőttje magyar szempontból ismét sűrűre sikeredett. A nap első számában, a 100 méteres férfi pillangóúszásban Milák Kristófot láthattuk úszni. Milák könnyedén megnyerte a futamát és összesítésben a legjobb idővel jutott a szám középdöntőjébe. A történethez hozzátartozik, hogy a szám olimpiai és világbajnoka, Caeleb Dressel egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett a további vb-szerepléstől. Természetesen ez nem von le semmit Kristóf emberfeletti teljesítményéből, így ő lépett előre a szám potenciális győztesjelöltjévé.

Milák úszását követően Burián Kata és a vb-újonc Molnár Dóra küzdött a 200 méteres női hátúszás selejtezőjében. Dóra a 7., Kata pedig a 9. legjobb idővel jutott tovább a szám középdöntőjébe.

A lányok után az 50 méteres férfi gyorsúszás következett és Szabó Szebasztián, aki a 12. helyen jutott tovább a középdöntőbe.

Burián Kata mellett a nap másik magyar vb-újonca Varga Dominika volt, aki 50 méter pillangóúszásban debütált. Dominikának nem sikerült a továbbjutás, végül a 24. helyen végzett.

Ezt követően a 4×200-as férfi gyorsváltónk szállt harcba a továbbjutásért és nem is akárhogy. A Milák Kristóf, Németh Nándor, Márton Richárd és Holló Balázs alkotta négyes az első futamot megnyerte, még összetettben a 3. legjobb idővel jutott be az esti döntőbe.

Hírdetés

Kora este elsőkén Milák Kristófot láthattuk úszni a 100 méteres pillangóúszás középdöntőjében, ahová a legjobb, 50.68-as idővel jutott be. Milák ezúttal sem okozott csalódást a Duna Aréna közönségének. Javítva a délelőtti idejét, 50.14-es idővel jutott be a szám holnapi döntőjébe.

Az est további részében Burián Katalinnak és Molnár Dórának szoríthattunk a 200 méteres hátúszás második középdöntőjében. A hazai közönség nagy örömére mindkét hölgy beúszta magát a szám döntőjébe, Molnár Dóra a 7., Burián Katalin pedig a 8. legjobb idővel. Szabó Szebasztiánt is láthatjuk holnap este döntőt úszni. Szebasztián az 50 méteres gyorsúszás 7. legjobb idejével döntőzik majd.

Telegdy Ádám azonban nem holnap, hanem ma mérettetett meg a 200 méteres férfi hátúszás döntőjében. Ádám az előkelő 6. helyen csapott célba.

Az úszó világbajnokság 6. napjának utolsó magyar vonatkozású úszását a 4×200-as gyorsváltónk prezentálta a szám döntőjében. A Milák Kristóf, Németh Nándor, Márton Richárd és Holló Balázs összetételű váltó az 5. helyezést érte el a világbajnoki döntőben.

Este újra a férfi pólósoké a Hajós Alfréd uszoda, a magyar férfi vízilabda-válogatott Brazília legjobbjaival mérkőzik meg az „A” csoportban. Kövessék élőben a mérkőzést az M4 sport tévécsatornán és olvassák másnap reggel a Felvidék.ma összefoglalóját!
Hajrá fiúk!

Kiss Márton/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »