Világbajnoki 5. helyezett a magyar 4×200-as gyorsváltó

Világbajnoki 5. helyezett a magyar 4×200-as gyorsváltó

A 19. FINA úszó világbajnokság 5. napján szinte minden számban volt magyar érdekeltség. Kós Hubert, Németh Nándor és a 4×200-as gyorsváltónk is döntőt úszott. Pádár Nikolett, Molnár Dóra, Késely Ajna és Kapás Boglárka hatalmasat küzdve az 5. helyre hozták be a váltót.

A 9 órától kezdődő úszóprogramok keretein belül először Gyurinovics Fannit láthattuk női 100 méter gyorson. Fanninak sajnos nem sikerült bejutnia a középdöntőbe, összetettben a 19. helyezést érte el.

Ezt követően Telegdy Ádám és Kovács Benedek Bendegúz szállt harcba, a 200 méteres hát selejtezőjében. Az úszás dupla sikert hozott, hiszen mindkét hazai versenyző beúszta magát a szám középdöntőjébe. Ádám a 7., míg Bendegúz a 8. legjobb idővel érkezik majd az esti döntőbe.

Az utolsó magyar vonatkozású egyéni úszást Békési Eszter prezentálta, női 200 méter mellen. Eszter épphogy elcsípte a középdöntőt, így a 16. legjobb idővel száll majd harcba a döntőbe jutásért.

A délelőtti programok utolsó számában, a 4×200 méteres magyar gyorsváltóért szoríthatott a Duna Aréna nézőközönsége. A Jakabos, Pádár, Késely, Molnár négyes az 5. helyen jutott be a szám esti döntőjébe.

Az esti programban sem volt hiány magyar versenyzőből, rögtön az első programban Kapás Boglárkáért szoríthattunk. Bogi a 200 méter női pillangó döntőjében a szám regnáló világbajnokaként állt rajtkőre. Köztudott, hogy Boglárkának számos egészségügyi problémája volt az elmúlt időszakban, ezért a világbajnoki szereplése is kérdéses volt, azonban végül sikerült felépülnie és rajthoz állnia. Sajnos a címvédés nem sikerült, de ez az előbb leírtak tudatában nem is volt elvárás irányában. Bogi végül a 7. helyen csapott célba.

Hírdetés

Két számmal Boglárka döntője után Németh Nándor szállt harcba a 100 méteres férfi gyorsúszás világbajnoki címéért. Az úszás során, nagyjából 75 méternél leesett Nándor sapkája, ami elmondása szerint nagyon megzavarta őt. A 100 méteres sprint végén a 6. helyen ért célba.

Nem sokkal később egy újabb magyar vonatkozású döntő következett. Kós Hubert 200 méter vegyes döntőjében az előkelő 6. helyen csapott a célba. A 200 méteres női mellúszás selejtezőjében Békési Esztert láthattuk úszni. Eszter nagyon kiúszta magát, azonban ez csak a 16. helyre volt elegendő, így nem jutott tovább a döntőbe.

Az est utolsó egyéni versenyében, a 200 méteres férfi hátúszás elődöntőjében két magyar versenyzőt is láthattunk. Telegdy Ádám és Kovács Benedek Bendegúz úszott a döntőért. A srácok két külön középdöntőben úsztak. Amikor a szám végén megjelent a kivetítőkön az összesített eredmény, egy emberként tombolt a Duna Aréna, hiszen mindkét versenyzőnk beúszta magát a holnap esti döntőbe. Ádám az 5., Bendegúz pedig a 8. legjobb idővel.

A nap utolsó és egyben legjobban várt számában a magyar női 4×200-as gyorsváltónak szoríthattunk. A lányok: Pádár Nikolett, Molnár Dóra, Késely Ajna és Kapás Boglárka hatalmasat küzdve az 5. helyre hozták be a váltót.

Az est további részében a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában újra a pólós hölgyeké a főszerep. Lányaink 21:00-kor Olaszország legjobbjaival mérkőznek meg. Minden bizonnyal a rangadó fog dönteni a csoportelsőségről, ami egyenes ágú bejutást jelent majd a negyeddöntőbe. A mérkőzést élőben az M4 sport tévécsatornán követheti, majd írásban mi is beszámolunk a mérkőzés legfontosabb történéseiről.

(Kiss Márton/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »