Világ kontra havazás – 0:1

Világ kontra havazás – 0:1

Japánban halálos áldozatot követelt a rendkívüli tél. Az Egyesült Államokban beszakadt egy iskolai tornaterem teteje. Több síterepet is be kellett zárni a többméternyi hó miatt.

Japán északi részét már kétméteres hótakaró borítja. A szigetországban az elmúlt évek legkeményebb tele már halálos áldozatot is követelt. Egy 60 éves nő holttestét a hó alatt találták meg. Előrejelzések szerint a tél tovább tart, a hétvégére riasztást adtak ki az egész ország területére.

A nagy mennyiségű hó miatt szakadt be egy iskola tornacsarnoka az amerikai Oregon államban. Az épület üres volt, így senki nem sérült meg.

„Tucatnyi hóvihart láttam már életem, de egyik sem volt ehhez fogható” – mondta Dave Howe tűzoltóparancsnok.

Az épület használhatatlanná vált, így le kellett bontani, van, aki attól tart, hogy a munkálatok ideje alatt rákkeltő anyagok kerülnek a levegőbe.

„Nem lehet, hogy az azbeszt meg az épületben lévő más anyagok a levegőbe kerüljenek. Az emberek azbesztózist és más betegséget kaphatnak. Komoly döntést jelent egy ilyen épület bontása” – véli a Kenwood általános iskola egyik diákjának édesapja, Bill Wardlow.

A történtek miatt a környéken több iskolát is ideglenesen bezártak, hogy ellenőrizhessék az épületeket.

A Sierra Nevada-i síparadicsomban több síterepet is le kellett zárni biztonsági okokból, egy hét alatt csaknem három méter hó esett.

Kaliforniában sok helyen nem a hó, hanem a heves esőzés okoz fennakadásokat. A víz alámosta az egyik országutat, amely beszakadt San Francisco közelében. Több utat is lezártak biztonsági okokból.

Az idei csapadékos télnek viszont örülnek a természetvédők a gránitsziklák és vízesések miatt népszerű kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban. Sok erdőtűz pusztított a napfényes államban az elmúlt évek rendkívüli szárazsága miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »