Viharos szél miatt adtak ki riasztást

Többnyire borult lesz az ég. A Dunántúlon nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, keleten viszont további – helyenként akár jelentős mennyiségű – eső eshet.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A Dunántúlon az északi, északnyugati szél nagy területen viharossá (60-80 km/h) fokozódik. A Bakony és a Balaton térségében a legerősebb széllökések elérhetik a 85-90 km/h-t.A déli óráktól Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északi részén is számítani lehet viharos (60-70 km/h) széllökésekre. Estére a Dunántúlon mérséklődik a szél – írja a hirado.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 10 fok körül, keletebbre 11 és 15 fok között várható. Késő este 4 és 8 fok valószínű.

Hétfőn is jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estétől szakadozik fel a felhőzet. Éjszaka még az ország keleti felén, napközben főként a Duna-Tisza közén és északkeleten várható eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél többfelé erős, északnyugaton és az Észak-Alföldön néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 13 fok között alakul.

Kedden csak időnként növekszik meg a felhőzet, emellett többórás napsütés várható. Néhol kisebb eső, zápor kialakulhat. A szél délnyugatira, nyugatira fordul, és elsősorban a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 17 fok között alakul.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »