Vihar miatt bezárták a RockPart Fesztivált

Vihar miatt bezárták a RockPart Fesztivált

Ismert német zenekar koncertje is elmaradt a balatonszemesi RockPart Fesztiválon, miután a viharra hivatkozva bezárták a rendezvényt. Többen panaszkodtak, hogy a zuhogó esőben zavarták ki őket.

„Sok fesztivált megéltem már, de az, hogy viharban mindenkit kizavarnak a fesztivál területéről, hogy »ázzatok szét, és csapjon belétek a villám, csak az ne a fesztivál területén belül történjen«, azért felvet bennem néhány kérdést.” Egyebek közt ez a látogatói bejegyzés olvasható a balatonszemesi RockPart Fesztivál Facebook-oldalán, miután a viharra hivatkozva szombaton kiürítették a rendezvény területét, és bezárták a fesztivált. A június 23-tól 25-ig tartó RockParton a rock- és metalzene rajongói tekinthették meg kedvenceiket, fellépett a finn Apocalyptica, a svájci Eluveitie, a brit TesseracT és a lengyel Vader is. Szombat este játszott volna a német power metal csapat, a huszonhét éves Gamma Ray, ám az ő fellépésük így már elmaradt.

Többen is arra panaszkodtak a fesztivál oldalán: csak Kai Hansen zenekara miatt vettek napijegyet és néztek volna ki a rendezvényre. Volt, aki azt írta: „Személy szerint 240 km-t autóztam meló után a Gamma Ray miatt, és erre úgy elzavartak a helyszínről, mintha valami bűnt követtem volna el.” Elmaradt a holland Carach Angren koncertje is, ők szombat éjjel játszottak volna. A napijegy a helyszínen hatezer, a kempingjegy ezer forint volt.

A fesztivál a magyar Watch My Dying koncertje közt szakadt félbe, ők közzé is tettek egy videót a szombati buli végéről. A zenekar az oldalán azt közölte, bíznak benne, hogy minden fesztiválozó jól van, és ilyen nem fordul elő a jövőben. Egy látogató egyébként arról számolt be: már repült a hűtőszekrény is, mikor egy hangtölcsér segítségével terelték ki a látogatókat a sátorból a viharba, és közben a sátor is kezdett darabjaira esni.

A RockPart oldalán azt írták: a bezárásra vonatkozó döntés „az illetékes szakhatóságokkal közösen összeállított és általuk engedélyezett biztonsági terv alapján született. Ez a terv kitér a rendkívüli időjárási körülmények, mint szélerő, csapadék, villámlás. Ezek mértéke, folyamatosan egyeztetve a hatóságokkal és mérve meghaladta a biztonsági tervben foglaltakat.” A fesztiválozók szervezői kíséret mellett juthattak be értékeikért ma délután kettőig. A fesztivál szervezői vizsgálják a jogi következményeket – írták.

Nem ez az első hasonló eset a nyáron: június elején a német Rock am Ring fesztivált fújták le, ott villámcsapás miatt nyolcvan ember meg is sérült.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »