Vigyázni kell a Youtube-videókkal Mészáros lapjainál

„Tisztelt Kollégák, a cégvezetés döntése alapján a kampányidőszakban, előreláthatólag a választásokig, a Mediaworks egyetlen (sem online, sem print) termékében nem jelenik meg pártpolitikai hirdetés” – ez szerepel egy, a Hvg.hu birtokába került e-mailben.

Az elsőre meglepő totális tilalom feladója Pauska Zsolt, a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója, tárgyként pedig kiemelve az szerepel, hogy „FONTOS-Kampány, hirdetések, Youtube”. A portál szerint a címzés alapján a tájékoztatás a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került, Népszabadságot bedöntő médiacég vezetésének, valamennyi megyei lapjának, a megyei online szerkesztőségeknek, a Világgazdaság és Nemzeti Sport online-nak, de még az Autómotor című újságban dolgozóknak is szólt.

Hírdetés

A Hvg.hu azt írja, az e-mailből süt, hogy elsősorban attól tartanak, az online világban manapság elterjedt, úgynevezett programatic hirdetéseknek köszönhetően minden elővigyázatosság ellenére mégiscsak beszivárog egy (ellenzéki) pártpolitikai reklám. A levélben ugyanis szerepel: „az online termékekből ki kell szűrnünk minden olyan forrást”, ahol ilyenek feltűnhetnek, példaként pedig a Youtube-ot hozza. Itt ugyanis előfordulhat, hogy a cikkekbe beágyazott videókban „általunk kontrollálhatatlan hirdetések” futhatnak. Ezért elrendeli, hogy kizárólag a saját csatornáikra feltöltött Youtube-videókat lehet beágyazni a cikkekbe, de a külsős videókat is csak innen lehet használni.

A levél a „szabály visszavonásig érvényes” kitétellel zárul, és azzal, hogy mindenkit arra kér, a saját felületén „fokozottan ügyeljenek a fentiek betartására és betartatására”.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »