Videón Marilyn Monroe találkozása a királynővel

Videón Marilyn Monroe találkozása a királynővel

Egy igen ritka felvételt kapott fel ismét az internet népe: az 1956 októberében – akkori férje, Arthur Miller oldalán – egy londoni filmpremierre érkezett szőkeség társaival együtt pukedlizve köszöntötte Őfelségét, II. Erzsébetet, akivel egy rövid kézfogást követően szóba is elegyedtek.

A hosszabb közvetítés elején azt láthatjuk, amint kora legnagyobb hollywoodi csillaga Miller oldalán leszáll a repülőgépről, és rajongóktól övezve, kamerák kereszttüzében mozog a brit fővárosban. A River Plate-i csata című mozifilm 1956. október 29-i londoni Leicester téri premierjén az egyéb hírességek mellett ő is beállt a sorba, amely mentén a fiatal, mindössze négy esztendeje uralkodó Erzsébet királynő végigment, és egyesével üdvözölte a megjelenteket. Marilyn Monroe mellé érve a filmsztár elegánsan pukedlizett, kezet fogtak, majd röviden elbeszélgettek.

A divatnak megfelelően mindketten viseltek kesztyűt, a ruhájuk azonban össze sem hasonlítható: míg a királynő visszafogottan öltözködött, egy tiara és egy Delhi Durbar nyaklánc volt rajta, s csupán a vállának egy kis részletét engedte megpillantani a kíváncsi szemeknek, addig a szexszimbólum keveset bízott a fantáziára. Érdekesség, hogy mindkét nő 1926-ban született, a felvételeken pedig mindketten 30 évesek.


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »