Videojátékokban mérkőznek meg a visegrádi négyek tavasszal Budapesten

Videojátékokban mérkőznek meg a visegrádi négyek tavasszal Budapesten

Március 23–25. között Budapesten rendezik meg a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) közötti első e-sport-bajnokságot és -konferenciát V4 Future Sports Festival címmel.

Az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület tájékoztatása szerint – amely a Digitális jólét program támogatásával az esemény szervezője – a verseny összdíjazása egymillió euró (313 millió forint) lesz.

Belföld MN Kétmillió helyett kétmilliárdot ad a kormány e-sportra Elírták a számot korábban a Magyar Közlönyben.

Hírdetés

„A jövő sportja – a sport jövője” szlogennel induló nemzetközi sporteseményen, Magyarország első világszínvonalú e-sport-tornáján a négy visegrádi ország e-sportolói egyéni és e-klubcsapat szinten négy játékban és számos e-sportágban nevezhetnek.

A fesztivál nem csak a profi e-sportolóknak ad részvételi lehetőséget, ugyanis januártól elérhető lesz a rendezvény honlapja, amelyen a játékosok és a nézők is regisztrálhatnak majd az egyébként díjmentesen látogatható e-tornára.

Az e-sport társadalmi védnöke, egyben a rendezvény arca Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, aki maga is szenvedélyes e-játékos.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »