Videó: így tűnt el a fideszes Kovács Sándor, amikor az üzemanyaárak csökkentéséről akarták kérdezni

Videó: így tűnt el a fideszes Kovács Sándor, amikor az üzemanyaárak csökkentéséről akarták kérdezni

Videófelvételen örökítette meg Földi István, az ellenzéki előválasztás Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös számú választókerületének közös indulója azt a jelenetet, ahogy megpróbált volna egyeztetni a rendkívül magas üzemanyagárakról Kovács Sándor helyi fideszes országgyűlési képviselővel, de a Fidesz-irodából távozó politikus finoman szólva sem volt elragadtatva az ötlettől, inkább bezárkózott hivatali autójába és elhajtott.

„Nincs nekem tárgyalni valóm Önnel, uram!”

– ez volt az egyetlen mondat, amit Kovács Sándor ki tudott préselni magából, amikor Földi István a helyi emberek érdekében az üzemanyagárakról akart vele pár szót beszélni. A fideszes politikus inkább sofőrje kíséretében, drága hivatali autójával elhagyta a helyszínt.

Hírdetés

Földi István a videóban emlékeztetett, azért is akart a kormánypárti képviselővel beszélni az üzemanyagárakról, mert különböző felmérések szerint ez a térség az egyik legszegényebb az országban, tehát a rendkívül alacsony fizetések miatt egyáltalán nem mindegy, hogy Kovács Sándor és a magyar kormány milyen állásponton van ez ügyben, és milyen lépéseket terveznek.

„A választ megkaptam, a választ megkaptátok ti is. Ennyire érdekli őt az, hogy hogyan és miből élnek itt az emberek, valamint, hogy miből fogják megfizetni ezeket a magas benzinárakat”

– fogalmazott az ellenzék közös jelöltje, Földi István.

Mint arról nemrég beszámoltunk, 500 forintos benzinár esetében levonva az azt terhelő áfát, készletezési díjat és jövedéki adót, maga az üzemanyag 500 forint helyett valójában 269,6 forintba kerül literenként, az állam pedig 230,4 forintot keres minden literen.

2004-ben, amikor a Fidesz ellenzékben volt, pontosan ugyanilyen helyzetben maga Orbán Viktor követelte, hogy a „nyerészkedő kormány” csökkentse az üzemanyagokon lévő terheket. Most jól láthatóan mindez szóba sem kerülhet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »