VIDEÓ: Hihetetlen emléket állított a Hertha a berlini fal összeomlásának 30 éves évfordulójára

VIDEÓ: Hihetetlen emléket állított a Hertha a berlini fal összeomlásának 30 éves évfordulójára

A négy délutáni mérkőzés közül három a vendégcsapat sikerét hozta a német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának szombati játéknapján.

A kapus Gulácsi Péterrel felálló Leipzig gólgazdag találkozón a Hertha BSC otthonából hozta el a három pontot – Willi Orbán sérülése miatt ezúttal nem játszott. A meccs felvezetéseként a felezővonalon jelképesen ismét felhúzták a berlini falat, amely aztán a kezdés előtt leomlott. A hazai klub ezzel tisztelgett a német fővárost évtizedekig kettéosztó fal ledöntésének 30. évfordulója előtt.

Hírdetés

A berliniekhez hasonlóan Szalai Ádám csapata, a Mainz is otthont kapott ki, az újonc Union Berlin ellen csak a hajrában jött össze a szépítés, a végeredmény így is 3-2 lett “oda”. A magyar válogatott csatár végigjátszotta a találkozót.

Az Augsburg Paderbornban győzött, a negyedik délutáni találkozón, Gerlsenkirchenben pedig döntetlent született. A házigazda Schalke 04 hiába vezetett háromszor is, a Düsseldorf – a triplázó Rouwen Hennings vezérletével – mindannyiszor egyenlíteni tudott.

    Bundesliga, 11. forduló:
Hertha BSC-RB Leipzig 2-4 (1-2)
Mainz-Union Berlin 2-3 (0-2)
Paderborn-Augsburg 0-1 (0-1)
Schalke-Fortuna Düsseldorf 3-3 (1-0)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »