VIDEÓ: Egy teherautó mögé kötötték a polgármestert, amiért nem teljesítette az ígéreteit

VIDEÓ: Egy teherautó mögé kötötték a polgármestert, amiért nem teljesítette az ígéreteit

A polgármester nem váltotta be kampányígéreteit, ezért elrabolták, és egy teherautó hátuljához kötötték.

Jorge Luis Escandón Hernándezt a rendőrségnek kellett kiszabadítania. Ez már a második eset volt, hogy a gazdák rátámadtak a Mexikó déli részén fekvő Las Margaritas polgármesterére, a támadás oka mindkétszer ugyanaz volt: Escandón nem tartotta be kampányígéreteit, és nem javította meg a hely utat.

Mint a BBC megjegyzi, a polgármesterek és helyi politikusok elleni támadások nem ritkák Mexikóban, de ezeket jellemzően drogbandák szokták elkövetni, olyan esetekről viszont nem nagyon tudni, hogy azért támadtak volna egy politikusra, mert nem teljesítette a kampányígéretét.

Escandón elrablásáról videó is készült, melyen látható, ahogy az irodájából kirángatott fétfit egy jármű hátuljába nyomják. A következő felvételen már a teherautó hátuljához van kötve, és úgy húzzák a földön.

Hírdetés

#Enterate Circula en redes video en el que pobladores del ejido Santa Rita en el municipio de #LasMargaritas, #Chiapas, suben en una camioneta al alcalde Jorge Luis Escandón Hernández. Los motivos es porque no ha cumplido lo prometido en campaña. pic.twitter.com/Yywx2exGAC

— Tabasco Al Minuto (@Tabalminutomx) October 8, 2019

UNA SU ARRASTRADA. Alcalde de #LasMargaritas, Jorge Luis Escandón Hernández, es sujetado a una camioneta que lo arrastra en pleno parque central, luego de haber sido secuestrado de la propia alcaldía #Chiapas #VideoViral pic.twitter.com/ptdP7g2w92

— Tinta Fresca Chiapas (@tinta_fresca) October 8, 2019

Escandón polgármester emberrablás és gyilkossági kísérlet miatt tett feljelentést.

(444)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »