Vidéki városokban kínál programokat a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál

Vidéki városokban kínál programokat a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál

Különleges programokkal, szabadtéri és templomi koncertekkel várja a lelki feltöltődésre vágyó zeneszeretőket június 4. és 10. között Békéscsabán, Pécsen, Szegeden és Veszprémben a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. szervezésében.

Június 4-én Szegeden a Capella Savaria és a Purcell Kórus Nicholas McGegan világhírű amerikai karmester vezényletével, énekes szólisták közreműködésével adott hangversenyt, amelyen Hummel Esz-dúr miséje mellett Haydn g-moll Salve Regina című műve is felcsendült.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar ad koncertet június 7-én, kedden a pécsi székesegyházban – a Várdai István művészeti vezetésével működő együttes Haydn Krisztus hét utolsó szava a keresztfán című alkotását adja elő.

Június 8-án, szerdán Veszprémben, az Árpád-házi Szent Margit-templomban a Versailles-i Barokk Zenei Központ Gyermekkara és az Orfeo Zenekar ad közös koncertet, Fabien Armengaud vezényletével. A hangversenyen közreműködik három nemzetközi hírű énekes is, a szoprán Eugénie Lefebvre és Gwendoline Blondeel, valamint a kontratenor Paulin Bündgen.

Június 10-én, pénteken az Aura Musicale barokk kamaraegyüttes zárja a fesztivált Békéscsabán. Az együttes művészeti vezetője Máté Balázs, aki három zeneszerző műveiből állított össze válogatást az estére. Esterházy Pál egyik legismertebb alkotása, a Harmonia caelestis négy kantátája is elhangzik a koncerten – olvasható a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közleményében.

Hírdetés

A templomi koncertek mellett ingyenes szabadtéri programokat is szerveztek: június 5-én Pécsen és Kaposváron a Szent Efrém Férfikar adott műsort; június 6-án Békéscsabán és Szegeden az In Medias Brass lépett fel.

A Con Spirito Egyházzenei Fesztivállal szinte egy időben, június 3. és 12. között zajlik a Haydneum Egyházzenei Fesztivál Budapesten.

A rendezvényekről bővebb tájékoztatás a Filharmónia Magyarország  és a Haydneum fesztivál oldalán olvasható.

Forrás: MTI

Fotó: Filharmónia Magyarország Facebook-oldala; Haydneum Egyházzenei Fesztivál

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »