Vidéken egy utcányi házat is kivehet egy pesti lakás bérleti díjából

Az idei év első negyedévében családi házat már havi 40 ezer forintért is lehetett bérelni vidéken, míg a legdrágább családi házakért akár havi félmilliónál is többet fizettek a bérlők a fővárosban.

Az országos átlagot nézve a bérleti díjak havi 1000-2000 forint/négyzetméter körül alakultak az idei év első három hónapjában – derül ki az Otthon Centrum statisztikájából. Az emberek nem meglepő módon jóval többen bérelnek lakást, mint házat: a cég által kiadott ingatlanok 84 százaléka lakás volt az idei első negyedév során. A bérlők leginkább a pesti belvárosi otthonokat, a XIII. kerületieket és Zuglót kedvelik.

Az átlagos bérleti díjak havonta négyzetméterenként 2100–3400 forint között alakultak, de rendkívül nagy a szórás. A legdrágább lakásokért akár havonta 700-900 ezer forintot is fizetnek a bérlők.

A külső kerületekben és vidéken ennél lényegesen alacsonyabbak az albérlet díjak: átlagosan havi 1300-1700 forint/négyzetméteres díj megfizetése mellett Budapest XVIII. kerületében, Győrben, Kecskeméten, Debrecenben és Pécsett is találtak kiadó lakást a bérlők.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »