Victor Ponta: Orban sem jobb Dãncilánál

Victor Ponta: Orban sem jobb Dãncilánál

A Pro Románia párt parlamenti képviselői nem jelennek meg hétfőn, az új kormány beiktatását célzó szavazáson, ha Ludovic Orban kijelölt miniszterelnök nem jelöl más minisztereket azok helyett, akik a szakbizottsági meghallgatásokon negatív véleményezést kaptak, jelentette ki Victor Ponta vasárnap este.

A România TV mŹsoråban a Pro Romånia elnÜke kifejtette, vålasztói szåmåra tÜbb mindent elvårt volna a kormånyalakítåssal megbízott Ludovic Orbantól Ês csapatåtól, pÊldåul a nyugdíjrendszer, az adórendszer Ês a kÜzigazgatås reformjåt, de Orban nem szåndÊkozik ezt megvalósítani, tehåt nem kaphatja meg alakulata bizalmi voksåt.

Ezen felül három olyan javasolt miniszter van, aki negatív véleményezést kapott a parlameni bizottságok meghallgatásán, és helyettük más személyeket kellene javasolni, ezt diktálja a parlament iránti tisztelet, és így cselekedett eddig minden kormányfő, ő maga is, mutatott rá Ponta.

Hírdetés

„HibĂĄzik, ha megszegi ezt a 30 ĂŠve hasznĂĄlt demokratikus szabĂĄlyt, amelyet az EurĂłpai Parlamentben is hasznĂĄlnak” – mondta Ponta.

Arra a kĂŠrdĂŠsre, hogy elmegy-e a hĂŠtfői, az Ăşj kormĂĄny beiktatĂĄsĂĄt cĂŠlzĂł szavazĂĄsra, Ponta Ă­gy vĂĄlaszolt: „Nem, ha nem javasol mĂĄsokat a hĂĄrom miniszter helyett. Ha Orban Ăşr nem tiszteli a parlamentet, nem hiszem, hogy tőlĂźnk elvĂĄrhatnĂĄ a tiszteletet”.

VĂŠlemĂŠnye szerint az illető hĂĄrom miniszerjelĂślt, de főkĂŠnt a rĂŠgiĂłfejlesztĂŠsi tĂĄrca, illetve a munkaĂźgyi tĂĄrca ĂŠlĂŠre javasolt kĂŠt miniszter, „nagyon rosszul mutatkozott be”, ĂŠs maga Ludovic Orban sem tĹąnik jobb kormĂĄnyfőnek Viorica DăncilĂĄnĂĄl.

A Pro Romáia párt tehát nem fog bizalmat szavazni az Orban-kormánynak, mert semmivel sem tartja megfelelőbbnek a Dăncilă-kormánynál, az országnak pedig egy jó kormányra van szüksége, szögezte még le Victor Ponta. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »