Vicces fiúk TEK-es autót fújtak le festékkel

Vicces fiúk TEK-es autót fújtak le festékkel

A TEK nem a saját járműveire vigyáz a belvárosi karácsonyi vásárokban, hanem az emberek biztonságára – közölte a Terrorelhárítási Központ szóvivője az M1-en azután, hogy szerdán Budapest belvárosában festékszóróval összefújták az egyik páncélozott járművet. Jasenszky Nándor elmondta: a rongálás pillanatában éppen egy gyanúsnak tűnő embert ellenőriztek a kollégái.

Festékkel mázoltak össze egy, a budapesti Vörösmarty téren állomásozó TEK-es páncélos járművet. A Terrorelhárítási Központ tankja a karácsonyi vásár mellett állt.

A TEK szóvivője, Jasenszky Nándor az M1 Híradójában arról számolt be: a helyszíni közterületi kamerák képeiből kiderült, hogy a rongáló kivárta, míg az ott járőröző egyenruhások távolabb kerülnek, és a környezetében lévők a lehető kevesebben lesznek, majd néhány másodperc alatt felfújta a járműre a feliratot, és sietve elhagyta a helyszínt.

Nem gondoltuk, hogy ebben a helyzetben festékszórós támadásra kell felkészülnünk, vagy hogy annak megakadályozása lenne az elsődleges cél, az állomány elsődleges feladata a lakosság védelme – jelentette ki a szóvivő.

Ma már egy, a megrongálthoz hasonló típusú jármű tölti be a Vörösmarty téren a szolgálatban kijelölt szerepet. A TEK értesítette az esetről a területileg illetékes rendőrhatóságot.

Bakondi: A feladat a vásáron tartózkodók védelme

Mindent megtesznek a magyar hatóságok a lakosság védelme érdekében, hogy a karácsonyi vásárokon és más rendezvényeken biztonságban legyenek – jelentette ki Bakondi György egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója úgy reagált a TEK páncélosának festékkel történt lefújására: az eset váltásidőben történt, a terrorelhárítóknak pedig nem a csapatszállítójuk, hanem a karácsonyi vásáron tartózkodók védelme a feladata.

hirado.hu

The post Vicces fiúk TEK-es autót fújtak le festékkel appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »