„Vicc, hogy utasításra tépkednék a Kétfarkú Kutya Párt plakátjait”

„Vicc, hogy utasításra tépkednék a Kétfarkú Kutya Párt plakátjait”

Cáfolta a VI. kerület polgármestere, hogy utasításba adták volna a Kétfarkú Kutya Párt plakátjainak eltávolítását. Hassay Zsófia a Hír TV kérdésére viccnek nevezte, hogy egy Facebook-bejegyzést ennyire komolyan vesznek. Közben a kormány gőzerővel kampányol, a Megyei Jogú Városok Szövetsége konferencián tájékoztatta a településvezetőket.

A Facebookon kért segítséget a Kétfarkú Kutya Párt, miután országszerte több helyen, közte a hatodik kerületben is letépték a kvótanépszavazással kapcsolatos plakátjaikat. A viccpárt információi szerint az utasítás a polgármesteri hivatalból származott.

„Én azt gondolom, hogy ez csak egy vicc, hogy ön most ezt tőlem megkérdezi. Facebook-kommentre alapult ez a hír, amiből természetesen a világon semmi nem igaz. Tehát ugyanúgy elviseljük, ugyanúgy ők is plakátolhatnak, mint mindenki más” – fogalmazott Hassay Zsófia polgármester.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár is elhatárolódott. „Nyilván vannak a plakátelhelyezésnek szabályai, azokat a szabályokat mindenkinek be kell tartani és függetlenül attól, hogy a Kétfarkú Kutya Párt plakátjaival nem értünk egyet, hiszen mi azt gondoljuk, hogy ez egy nemzeti ügy, ami azt is jelenti, hogy nem illik ebből a kérdésből viccet csinálni, azt gondoljuk, hogy mindenfajta rongálás, ha ilyen bekövetkezik, természetesen az ellen fel kell lépni” – emelte ki Tuzson Bence.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arra hívta fel a figyelmet, hogy a bevándorlók kiutasítása eddig kudarcba fulladt. „Amikor a magyar állampolgárságról volt a népszavazás, ugye ott is sokan távol maradtak, mert nagyobb buzdítást kaptak erre. Az lenne a jó, ha senki nem járna úgy, hogy majd később, 1-2 év múlva valakinek a magyaroktól bocsánatot kelljen kérni” – jegyezte meg Bakondi György.

A honvédelmi miniszter újfajta honfoglalásnak nevezte a migrációs válságot. „Európa, ha nem erősíti meg a hitét, ehelyett a hiszékenység útjára lép, amikor a migrációban csak humanitárius szempontokat lát, veszélyeket nem. Terroristaveszélyt, kulturális veszélyt, identitásbeli veszélyt, gyermekeink, unokáink jövőjének a létét fenyegető veszélyt nem lát benne, akkor bajba fogunk kerülni” – mutatott rá Simicskó István.

Beszállt a kampányba a Megyei Jogú Városok Szövetsége is, a testület felszólította a településvezetőket, hogy tájékoztassák a lakosságot. „Akinek van helyi újságja, az hirdessen, erre is adunk egy javaslatot a város, a falu színeivel, emblémájával buzdítson a részvételre. Ugyanezt, akinél van rádió és ugyanaz, akinél van helyi televízió” – közölte Szita Károly, a szövetség elnöke.

Az októberi népszavazás 8 milliárdba fog kerülni, az azt megelőző kampány költségeit viszont még titkolja a kormány.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »