Vezet Donald Trump Hillary Clinton előtt

Vezet Donald Trump Hillary Clinton előtt

44-39%-ra vezet Donald Trump demokrata ellenfelével, Hillary Clintonnal szemben a Trumpot jelöltté választó republikánus nagygyűlés után.

Ezt közölte a CNN.

A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump 44 százalékponttal vezet a 39 százalékon álló demokrata elnökaspiránssal, Hillary Clintonnal szemben a CNN által közölt friss közvélemény-kutatási adatok alapján, ha a libertárius Gary Johnsont (9 százalék) és a zöldpárti Jill Steint (3 százalék) is szerepeltetik a kutatásban.

Kétszereplős erőfelmérés szerint Trump 48-45-re vezet Hillary Clintonnal szemben.

A kutatás szerint a független, el nem kötelezett amerikai szavazók körében Trump jelentősen megelőzte az eddig vezető Clintont a népszerűségben. Körükben eddig 34-31-re vezetett Clinton, ám most 46 százalék támogatja Trumpot, szemben a 28 százalékra süllyedő Clintonnal. 

A CNN arról is beszámol: míg a felsőfokú végzettséggel rendelkező fehérek körében Hillary Clinton jelenleg 44-39 arányban megelőzi népszerűségben Trumpot, addig a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező fehéreknél 62-23-ra vezet Donald Trump Clintonnal szemben.

Nőtt a Trumpot pozitívan értékelők száma is (39-ről 46 százalékra), ráadásul többségben vannak azok, akik szerint a gazdaság és a terrorizmus ügyében Trump megbízhatóbb jelölt Clintonnál. De több más szempontból is megelőzte Trump népszerűsége és kedveltsége Clintont. Most már a válaszolók 68 százaléka mondja azt, hogy Hillary Clinton nem őszinte és nem megbízható.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »