Vettel kikérné Schumacher tanácsát, ha tehetné

Vettel kikérné Schumacher tanácsát, ha tehetné

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel bizonyos kérdésekben szívesen kikérné honfitársa, a 2013-ban síbalesetet szenvedett hétszeres vb-győztes Michael Schumacher tanácsát.

A 31 éves pilóta a Sport Bild szerdai számában azt nyilatkozta, hogy ha példaképe és barátja egészséges lenne, akkor most feltenne neki néhány kérdést, de nem a vezetéstechnikáról.

“Sokkal inkább érdekelnének a gondolatai a csapattal való együttműködésről és a Forma-1 politikájáról. Ezekben az ügyekben nyilvánvalóan nagy tapasztalata van azokból az időkből, amikor a Ferrarinál versenyzett” – jelentette ki Vettel, aki hat futammal a szezonzárás előtt 40 pontos hátránnyal második a vb-pontversenyben az ötödik diadalára hajtó brit Lewis Hamilton (Mercedes) mögött.

Hírdetés

Schumacher 1996 és 2006 között volt a Ferrari pilótája, és öt egyéni világbajnoki címet nyert a maranellói istállóval. A 49 éves legendás versenyző 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, és 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.

Vettel a tetemes ponthátrány ellenére változatlanul úgy véli, hogy megnyerheti az idei vb-címet.

“Először is azért, mert képes vagyok rá, és ezt négy alkalommal már bebizonyítottam, másodszor pedig azért, mert versenyképes az autónk, teljesítményben a Mercedesével azonos” – mondta a német pilóta, és hozzátette, még mindig van esélye arra, hogy “önerőből” világbajnok legyen, és a továbbiakban ezért fog küzdeni.

Az idei F1-es vb-sorozat szeptember utolsó hétvégéjén az oroszországi Szocsiban folytatódik.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »