Vetélkedőt hirdetnek középiskolásoknak a Márton Áron-emlékév keretében

Vetélkedőt hirdetnek középiskolásoknak a Márton Áron-emlékév keretében

„Legyél Te is példakép!” mottóval hirdet fotó- és videóversenyt a Kárpát-medence magyar fiataljai számára a nemzetpolitikai államtitkárság a Márton Áron-emlékév keretében. A pályaműveket június 4-ig várják.

Az államtitkárság az MTI-hez május 4-én eljuttatott tájékoztatása szerint a fotó- és videóvetélkedő célja, hogy Márton Áron életének példája nyomán a közösségépítés és a kitartó munka fontosságát a modern technika segítségével, a fiatalok szemszögéből minél többen megismerhessék.

Felidézték, hogy Márton Áron, Erdély püspöke, a 20. századi magyar történelem kiemelkedő személyisége 120 éve, 1896. augusztus 28-án született. Életműve a vallásszabadság, az emberi jogok és az erdélyi magyar közösség érdekei melletti bátor kiállás példája, amelynek széles körű megismertetése érdekében az államtitkárság Márton Áron-emlékévet hirdetett – írták.

Kitértek arra is, hogy Márton Áron latin nyelvű püspöki jelmondata úgy szól: „Non recuso laborem!”, azaz: nem utasítom el a munkát. Ezekhez kapcsolódva, a vetélkedőt a közösség szolgálatában és a nem utasítom el a munkát témakörökben hirdetik meg.

A pályázaton részt vehet minden 14 és 20 év közötti, magyarországi és külhoni magyar középiskolás, aki elkötelezett a nemzeti értékek, az egyház hagyományai és a közösség szolgálata iránt. Feladatuk, hogy a fenti témák közül választva, az alkalmazás-áruházakból ingyenesen letölthető Márton Áron Emlékév 2016 mobil applikáción keresztül feltöltsék az általuk készített fotót vagy videót, rövid indoklást mellékelve. A pályaművek benyújtási határideje június 4., a Nemzeti Összetartozás Napja.

A beérkező fotókat és videókat a Márton Áron Emlékév 2016 Programbizottság értékeli és rangsorolja június 10-ig. A legjobb pályaművek beküldőit táblagépekkel, akciókamerákkal, okostelefonokkal és fesztiválbelépőkkel díjazzák.

A vetélkedő további részletei megtalálhatóak a Martonaron2016.hu oldalon.

Forrás: MTI

Fotó: MártonÁron2016.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »