Vételi jelzés villog a Ford grafikonján

Szép kitörést mutatott be a Ford árfolyama az utóbbi napokban. Az 50 napos mozgóátlag november közepén utolérte az árfolyamot, és a részvény, erőt gyűjtve, át tudta törni a korábban ellenállásként szolgáló 12,4 dolláros szintet. A múlt hét végi emelkedéssel érintette a 12,7 dolláros ellenállást a papír, de még nem volt elég ereje az áttörésére. Jelenleg 0,95 százalékra van az említett szinttől az árfolyam, ennek áttörésével célba vehetné a 13,2 dolláros szintet, amely közel 5 százalékos potenciált jelent. Pozitívum továbbá, hogy az MACD vételi jelzést adott.

Támaszként első körben a már említett 12,4 dolláros szint szolgál, utána pedig az 50 napos mozgóátlag segíthet 12,1 dollárnál. A mozgóátlag alatt viszonylag közel húzódik a 12 dolláros szint is, amely szintén támaszként funkcionálhat az árfolyam számára, ha eladói nyomás nehezedne a részvényekre.

Hosszú távon is jól látszik a felpattanás, azonban a 12,7 dolláros ellenállás itt is fontos szerepet játszik a további emelkedésben, annak áttörésével ugyanakkor megnyílhatna a tér a 13,8 dollárnál húzódó 200 hetes mozgóátlag, illetve a 14 dolláros ellenállás irányába. Az előbbi elérése csaknem 10 százalékos felértékelődést jelentene a részvények számára.

Jó hír lehetett a Ford számára, hogy kínai partnere, a Chongqing Changan Automobile 15 milliárd dollár értékű alapot hozott létre az elektromos és az önvezető autók fejlesztésére. A Changan az első állami kézben lévő autógyártó, amely olyan tervekkel állt elő, mint a hagyományos motorral rendelkező autók értékesítésének leállítása 2025-ig.

Ezzel szinte párhuzamosan, a vártnál jobb értékesítési adatokkal rukkolt elő a Ford. A személyautó-értékesítések 7 százalékkal nőttek az Egyesült Államokban, felülmúlva a 3,7 százalékos elemzői várakozást. A növekedést leginkább a SUV-ok eladásának 13,3 százalékos növekedése segítette.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »