Veszélyes játék: Fodor elvenné az uniós pénzeket Lázártól

Veszélyes játékot űznek magyar kormányzati szereplők Európai Unió-ellenes kijelentéseikkel – mondta Fodor Gábor Magyarország élőben című műsorunkban Lázár János szavaira reagálva.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt héten azt mondta, nem tudná jó szívvel támogatni, egy mostani népszavazáson igennel szavazni Magyarország uniós tagságára. A Magyar Liberális Párt szerint Lázár ezek után nem felügyelheti az uniós pénzeket. Fodor Gábor azt mondta, a kormány kvótaellenes népszavazásán az „Európai Unióra kell igent mondani”.

„Nyilvánvalóan ennek egy olyan népszavazásnak kell lennie, ahol hitet kell tennünk az Európai Unió mellett, ezért arra szeretnék biztatni, hogy szavazzanak minél többen igennel. Az más kérdés, hogy a kormánynak pedig nagyon vigyáznia kell arra, hogy mit mond, mert ezek a félreérthető mondatok elvezethetnek oda, hogy egy olyan hangulat keletkezzen, ahol nekünk egyre többünknek kell védeni majd az Európai Uniót. Most is meg kell védenünk az unió eszméjét, egy ilyen népszavazáson is. Még hogyha próbálnak is gerjeszteni ellene hangulatot, egy álcával, lényegében a menekültkérdés álcájával.”

Tekintse meg a teljes beszélgetést!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »