Veszélyes fogyasztási termékek jelentek meg a piacon. Mutatjuk őket

Veszélyes fogyasztási termékek jelentek meg a piacon. Mutatjuk őket

Fürdőhab, gyerek krém és tetováló szín is szerepel a most betiltott termékek között.

A Közegészségügyi Hivatal figyelmezteti a lakosságot, hogy három veszélyes termék is fogalomba került, melyek akár Szlovákiában is lehetnek.

Az első közülük a Frucht márka Foam bath fürdőhabja Lengyelországból, annak is a 08/11/2020-as gyártási mennyisége, melynek vonalkódja 4010937100045. A termékben patogén mikroorganizmust találtak, mely a veszélyeztetett fogyasztóknál fertőzést okozhat.

Hírdetés

Az egyik tetoválási festékben, illetve make-upban Anisidinet találtak, melynek semmi keresnivalója a termékben. Nem felel meg ugyanis a szükséges biztonsági előírásoknak. Egészen pontosan a Grenn Beret és a Sailor Jerry Red nevű színekről van szó, mindkettőt az amerikai World Famous Tattoo Ink gyártja.

A harmadik veszélyes termék a Uriage Eau Thermale Bebe 1er Change nevű legkisebb gyermekeknek szánt krém, a francia Uriage gyártótól. Ezzel az a gond, hogy a megengedett határértéknél több benne a o-Cymen-5-ol szer, mely így nem felel meg a kozmetikai termékekre vonatkozó előírásoknak.

A veszélyes termékeket az erre a célra szolgáló RAPEX (veszélyes fogyasztási cikkek nemzetközi riasztása) rendszerbe Németországban, Olaszországban és Csehországban jelentették.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »